Societat19/11/2019

Les Balears són la segona comunitat de l'Estat amb el pitjor nivell d'anglès

Els espanyols estan a la coa d'Europa pel que fa a l'ús d'aquesta llengua i empitjoren per cinquè any consecutiu, segons un estudi d'Education First

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaEls ciutadans balears són els que pitjor parlen anglès de tot l'Estat després dels extremenys, segons un estudi fet per l'empresa d'ensenyament Education First. Els espanyols estan a la coa d'Europa pel que fa al nivell d'anglès i empitjoren per cinquè any consecutiu, segons aquest rànquing mundial en el qual han participat cent països no angloparlants. Espanya es troba en la posició número 35 i per comunitats els millors resultats estan liderats pel País Basc, Madrid i Navarra.

Com ha informat Efe, els autors de la novena edició d'aquest estudi s'han centrat en la baixa formació dels professors d'anglès com una les causes del fracàs del model de bilingüisme espanyol. "Ens hem oblidat d'això", ha destacat el director d'Education First, Xavier Martí, que ha assegurat que es necessiten més recursos per formar els docents.

Cargando
No hay anuncios

Martí ha posat com a exemple a seguir Costa Rica, perquè s'ha aconseguit "l'èxit" formant primer els professors per després parlar d'escoles bilingües. L'expert també ha comentat que la millora de l'anglès passa primer pels poders públics, després per les companyies i finalment per les persones.

Malgrat tot, Espanya és un país "bastant homogeni", ha assenyalat Kate Bell, autora de l'informe. I ha afegit que entre el 2016 i el 2019 totes les regions espanyoles han baixat pel que fa al nivell d'anglès. Bell ha explicat que en l'estudi hi han participat 2,3 milions de persones de cents països amb una edat mitjana de 23 anys, i el 59% eren dones.

Cargando
No hay anuncios

Espanya se situa en un nivell mitjà pel que fa al domini d'aquesta llengua, a l'altura de Hong Kong, la Xina i l'Índia, i això significa que els ciutadans espanyols poden arribar a entendre les lletres de les cançons, escriure missatges professionals sobre temàtiques conegudes i participar en reunions relacionades amb l'àrea de coneixement pròpia.