Les Balears registren la caiguda més gran de producció d'ous de tot l'Estat
Es va reduir un 28% el 2021 respecte de l'any anterior
PalmaLes Balears registren la caiguda més gran de producció d'ous de tot l'Estat. La producció d'ous a les Balears es va reduir un 28% el 2021 respecte de l'any 2020, segons l'informe El sector de l'avicultura de posta en xifres, publicat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i analitzat per l'Organització Interprofessional de l'Ou i els seus Productes (Inprovo). Després de les Illes, les comunitats on ha caigut més són Cantàbria, on ha disminuït un 13%, i Extremadura, un 12%.
En canvi, a altres comunitats la producció sí que ha augmentat, com Astúries, on ha crescut un 12%; el País Basc (6% més) i Catalunya (6% més). El sector de l'ou a l'Estat va assolir el 2021 una facturació de 1.035 milions d'euros i la producció total va ser de 1.128 milions de dotzenes, un 2,2% menys que el 2020. Així i tot, en comparació amb el 2019, la producció va créixer un 3,8%, i la facturació, un 6,2%.
El rànquing de consum
El consum per càpita puja a 8,74 quilos per persona i any a les llars, és a dir, gairebé tres ous a la setmana. L'estudi també destaca que l'ou és un aliment cada vegada més present a la senalla de la compra, que va assolir una penetració del 96,4% de les llars el 2021, per sota del 97,4% del 2020, però en línia amb les dades del 2019, quan va ser del 96,3%. Respecte del consum d'ous, els navarresos lideren el rànquing estatal amb 175 ous l'any, superant els bascos (172 ous) i Cantàbria (161). Per la seva banda, la Rioja, Andalusia i Extremadura són els que menys ous van consumir a Espanya l'any passat.