Les Balears superen Barcelona com la destinació amb més creuers turístics

Els ports de l'Arxipèlag han rebut quasi 600 creuers durant els nou primers mesos de l'any

Un creuer al port de Palma
ARA Balears
24/10/2024
1 min

PalmaLes Illes Balears s'han convertit en la destinació espanyola que rep més creuers turístics. Així s'ha confirmat en el darrer informe de Ports de l'Estat publicat aquest dijous on han informat que 584 creuers han arribat als ports de l'Arxipèlag durant els primers nou mesos d'aquest any, un 2,5% més que l'any passat. Per contra, el port de Barcelona, que històricament sempre havia liderat aquest rànquing, ha rebut 573 creuers, un 2,7% menys. La següent destinació preferida per aquest tipus de turisme durant aquest 2024 han estat les Illes Canàries. En aquest cas, 688 creuers turístic han passat pels seus ports durant els nou primers mesos de l'any.

Pel que fa al mes de setembre, la xifra registrada a les Illes Balears s'ha incrementat notablement. Concretament, durant el novè mes de l'any s'han registrat 101 escales de creuers turístics en els ports de l'Arxipèlag, un 13,7% més que en el mateix període de l'any passat.

D'altra banda, la presència de vaixells de mercaderies als ports de l'Arxipèlag també ha crescut durant aquest any. Del mes de gener fins al setembre, les Balears han acumulat 13,17 milions de tones (un 4,3% més que l'any passat), i només en el mes de setembre es van registrar 1,43 milions de tones, xifra que suposa un increment del 2,3% en comparació amb el 2023.

En el conjunt de l'Estat, el tràfic de mercaderies ha mogut en els nou primers mesos de l'any 422,109 milions de tones, un 3,1% més que en el mateix període de l'any anterior. Segons Ports de l'Estat, entre gener i setembre es manté la tendència a l'alça registrada enguany pels efectes dels canvis en les rutes marítimes per la situació al Mar Roig.

stats