Societat 25/08/2024

"Beach closed, tancat pel descans dels residents": Nova acció contra la massificació turística

Membres de l'associació Caterva han precintat l'entrada de diversos punts turístics de Manacor

ARA Balears
2 min
Una de les cales tancades en l'acció contra la massificació turística

PalmaNova acció per lluitar contra la massificació turística que es viu a les Illes Balears i intentar recuperar els indrets més famosos de l'illa per als residents. El municipi de Manacor es va despertar aquest dissabte amb les cales més emblemàtiques del municipi tancades. Però tancades per ús i tranquil·litat dels residents.

Així, llocs com Cala Varques, Cala Magraner, Cala Bota, Cala Petita, Cala Murta i Cala Morlanda apareixien amb cartells de l'associació Caterva, la coordinadora anticapitalista de Manacor, que indicaven que la platja estava tancada. Els turistes trobaven cartells on en anglès se'ls indicava que la platja estava tancada "Beach closed" i l'entrada pareixia precintada per les autoritats amb una cinta, però a la part de baix hi havia un missatge on es llegia "tancat pel descans dels residents".

El cartell que trobaven els turistes a l'entrada de les cales

Amb aquesta mesura, Caterva volia allunyar els turistes fent-los creure que la platja estava tancada, mentre que els residents hi podien accedir de manera normal i gaudir amb tranquil·litat d'aquests espais naturals del municipi mallorquí.

Aquesta és la segona acció de Caterva aquest estiu dirigida a visibilitzar el problema de la massificació turística. A través d'un comunicat, han denunciat que, a més de la massificació, un dels altres problemes és que l'Arxipèlag viu del "monocultiu econòmic". Seguint la mateixa línia que la primera acció, aquesta tenia com a objectiu "el turista per fer-lo partícip del malestar que vivim a Mallorca", han explicat.

D'altra banda, en el comunicat, han assegurat que des de Caterva tenen molt clar que "el turista forma part de l'engranatge i que són corresponsables de la situació que patim. Però els responsables són els que tenen la propietat de les cadenes hoteleres, són els propietaris de les empreses de construcció i les immobiliàries. I aquesta gent i conglomerats són els que calen ser assenyalats".

stats