Local

Belén Luna, nova presidenta de Ben Amics

El nou equip es proposa treballar per augmentar la visibilitat de la comunitat LGTBI+ als carrers, a les xarxes, a les plataformes i col·lectius

Belén Luna i Victor Robles.
ARA Balears
05/09/2024
2 min

PalmaL'associació de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals de les Illes Balears, Ben Amics, ha elegit presidenta Belén Luna, en una assemblea general extraordinària que ha elegit la junta directiva nova sense que concorregués una candidatura alternativa ni oposició. Luna ha ocupat la tresoreria durant el darrer mandat de la Junta Directiva encapçalada per Víctor Robles, a qui ara substitueix. La resta de l'equip el conformen Eugènia Cabrera, que serà la vicepresidenta; Pablo González, que serà el secretari; i Teresa Gispert, que repeteix en la tresoreria, càrrec que va ostentar entre 2019 i 2022.

Entre altres objectius, el nou equip es proposa treballar per augmentar la visibilitat de la comunitat LGTBI+ als carrers, a les xarxes, a les plataformes i col·lectius. També es proposen crear xarxes de suport entre les persones LGTBI+, com el grup de persones LGTBI+ de més 50 anys que funciona des de fa gairebé un any, i la promoció del grup de WhatsApp per facilitar la trobada de pisos compartits LGTBI+friendly. Igualment, es proposen consolidar aliances amb altres associacions, organitzacions i moviments socials, sindicats partits polítics, a més de les administracions públiques per avançar cap a una societat més igualitària.

Belén Luna és metgessa i va especialitzar-se en Medicina Nuclear a Mallorca, on viu i treballa des de fa set anys. Participa a Ben Amics des de l'Orgull LGTBI+ 2022. Va ser tresorera de l'associació des de març 2023 fins a l'actualitat.

Eugènia Cabrera és tècnica de laboratori i metgessa, especialitzada en Microbiologia i Parasitologia. Ha format part de la representació estudiantil, autonòmica i estatal, durant tots els seus anys de formació.

Pablo González és enginyer informàtic i professor de Secundària i FP. Ha presidit l'Associació d'Alumnes de l'EPS a l'etapa universitària.

Teresa Gispert és llicenciada en Filologia Anglesa i màster en Estudis Culturals i Arts Visuals des d'una perspectiva feminista i queer. Forma part del Grup de Polítiques Lèsbiques de la FELGTBI+. Va ser tresorera de Ben Amics entre novembre de 2019 i novembre de 2022.

stats