Ben Amics reivindicarà els drets del col·lectiu LGTBI+ a la manifestació del dia de l'Orgull
La celebració s'ha vist entelada per la polèmica del Pride Week, que s'hauria d'haver celebrat entre els dies 18 i 28 de juny
PalmaL'associació Ben Amics reivindicarà els drets del col·lectiu LGTBI+ a la manifestació amb motiu del Dia de l'Orgull, que se celebrarà dimarts, 28 de juny, a Palma.
Segons ha informat la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado, en declaracions a Europa Press, la manifestació de l'Orgull 2022 començarà a les 19.00 hores a la plaça d'Espanya amb el lema '30 anys de lluita. Drets i resiliència', i transcorrerà per diferents carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de Cort, on es llegirà el manifest.
La principal reivindicació de l'associació Ben Amics aquest 2022 és l'aprovació de la llei trans i de drets de les persones LGTBI estatal. Així mateix, una altra de les reclamacions és fer "memòria històrica" del col·lectiu LGTBI perquè, d'acord amb Casado, "en un moment en què Espanya ha baixat al lloc 11 en el rànquing de drets LGTBI+ d'ILGA-Europa, és fonamental dur al present els que van lluitar per consolidar els drets LGTBI".
Posteriorment, a la mateixa plaça de Cort, se celebrarà la gala de lliurament dels premis Siurell i Dimoni Rosa. L'acte serà presentat per Josep Salme i Mery Cuchillas. Aquest any, els nominats al Siurell Rosa són el Casal Solleric, la dissenyadora gràfica i activista Natalia Fariñas i l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivexit). Mentrestant, els candidats al Dimoni Rosa són el polític de Vox a Menorca Antoni Camps, l'Ajuntament de Calvià i el diari Última Hora.
La polèmica del Pride Week
En aquest context, cal recordar que, enguany, la celebració de l'Orgull s'ha vist entelada a Palma per la polèmica del Pride Week, que s'hauria d'haver celebrat entre els dies 18 i 28 de juny. Tot i això, unes paraules de la CEO i fundadora d'ELLA Global Community, entitat encarregada d'organitzar-ho, Kristin Hansen, parlant de convidar a participar en la Pride Week persones de fora de Palma "que potser mai no han vist una lesbiana" i presentant l'acte com una nova manera de captar més turisme o futurs compradors d'habitatges van acabar desfermant la polèmica.
Davant dels fets esdevinguts, persones anònimes, partits polítics i associacions com Ben Amics van reclamar la cancel·lació de la Pride Week de Palma o, si més no, la retirada dels fons municipals, la dimissió de la regidora de Justícia Social, Feminisme i Igualtat, Sonia Vivas, a més de les disculpes del batle de Palma, José Hila.
Davant el malestar i la indignació generalitzada, el batle, José Hila, finalment va destituir la fins aleshores regidora Sonia Vivas, argumentant que "hi ha línies vermelles que no es poden sobrepassar", i va cancel·lar la Pride Week. una cancel·lació a la qual va respondre Ella Global Community, empresa organitzadora, anunciant accions legals contra l'Ajuntament i tots els responsables de la cancel·lació de l'esdeveniment "pels danys i perjudicis causats".