Processó de l’Encontre

El bisbe implora que l'amor de Jesús arribi als indefensos i als innocents que pateixen la "situació tenebrosa" actual

Aquest diumenge ha tingut lloc la tradicional processó de l’Encontre i la solemne eucaristia de Pasqua

Aquest diumenge la Seu estava esborrotada i expectant per veure la Processó de l’Encontre.
Héctor Rubio
31/03/2024
3 min

PalmaEl bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha presidit aquest diumenge de Pasqua la solemne eucaristia de Pasqua, que ha tingut lloc després de la tradicional processó de l'Encontre. Mitjançant les seves paraules, ha implorat que l'amor de Jesús arribi als indefensos i als innocents que pateixen la "situació tenebrosa" actual, i ha dit que s'estan vivint uns moments únics per a l'actualitat que "suposa la notícia de la Resurrecció" de Jesús en unes "coordenades històriques que, per desgràcia, a escala real i informativa, mostren més la desfeta de la dignitat humana que no la seva rehabilitació". La catedral estava plena de gom a gom, amb més de 1.500 persones, segons el Bisbat.

Fidels amb espelmes a la catedral.

Taltavull ha lamentat que hi ha moments encara, tanmateix, que per "la malícia humana", els més febles han de suportar "les inclemències de la persecució, dels atacs terroristes a ciutadans indefensos, els bombardejos sobre gent innocent, la privació de menjar i queviures a multituds que han hagut de fugir de casa per constants amenaces...". Malgrat això, ha dit que "a tots els patiments els segueix una resurrecció".

Diversos fidels alcen la representació de Crist.

També ha dit que quan "la precarietat, fruit de la injustícia i les desigualtats" amenaça "el més bàsic per viure dignament, i moltes persones i famílies pateixen el flagell d'una crisi de manca de recursos bàsics", aquest "és un dia per a la caritat". En aquest sentit, també s'ha referit a la necessitat que la gent tingui "un treball decent i sostenible, i un habitatge digne i assequible als seus ingressos", tot segons "el reconeixement i pràctica dels drets humans per part dels Estats".

La Verge portada per diversos voluntaris.

Com a resposta ha dit que es té "l'amor tal com Jesús el presenta i tal com ell estima". "La nit de Pasqua és per fiar-nos de Jesús, per renovar la confiança en ell i reconèixer com a creients que la transformació personal, social i còsmica ja és un fet", ha continuat dient per després afegir: "No deixem d'esforçar-nos-hi, la resurrecció ens ha obert el camí d'una vida nova i, malgrat tot, és a través d'aquest camí de perills i infidelitats, que treu el cap la felicitat". "Per això, la vivència cristiana d'aquesta nit ens pot obrir a l'esperança d'un present i futur indescriptibles", ha remarcat.

Com a totes les esglésies del món, a la Seu s'ha encès el ciri pasqual que representa la llum de Crist ressuscitat i que hi romandrà fins al dia de Pentecosta, quan Jesús envia l'Esperit Sant promès i així acaba el temps pasqual. L'Eucaristia ha començat com és tradició amb la processó de l'Encontre, que representa i commemora la primera abraçada de Jesús a la seva mare després de la Resurrecció.

Taltavull durant l'homilia.

En aquesta processó, que té lloc dins de la Seu, mentre sona el cant del Tedèum, surten de la capella de la Puríssima, la imatge del Crist Ressuscitat, i de la capella de Sant Benet, la de la mare de Déu de Pasqua. Les dues processons avancen alhora. Cap a la trona grossa, la del Ressuscitat i cap a la trona petita, la de la mare de Déu. Amb el cant del Regina Caeli ambdues imatges es troben davant l'altar major i la mare de Déu fa tres inclinacions al seu fill. Després, es deixa passar el Ressuscitat davant i les dues imatges són col·locades al presbiteri.

El moment de la benedicció apostòlica.

Després de l'homilia i durant el cant del credo, el Bisbe ha avançat per la nau central de la Seu per beneir amb l'aigua nova els feligresos. La celebració ha acabat amb la benedicció apostòlica, que Taltavull, en nom i per concessió del pontífex romà, ha impartit amb "indulgència plenària", han explicat des del Bisbat.

stats