Incendi
Societat 29/08/2024

Un incendi devora un taller artístic a Peguera

El foc ha provocat l'esfondrament d'un domicili situat damunt el local

ARA Balears
1 min
Diversos efectius desplegats a la zona de l'incendi.

PalmaEls Bombers de Mallorca combaten un incendi declarat en un taller artístic de Peguera (Calvià), situat sota un domicili que, arran de l'incident, presenta risc d'esfondrament. La part inferior de l'estructura de l'habitatge, al número 28 del carrer Talaia, hauria col·lapsat a causa del foc, segons ha informat Europa Press. L'avís a l'112 s'ha produït a les 7.15 h quan uns testimonis han passat per la zona amb el cotxe i han vist flames a la casa.

En el moment de l'incident no hi havia cap persona a l'interior de l'immoble. El foc ha estat localitzat en un taller situat sota una terrassa amb piscina, de manera que podria contenir productes altament inflamables. El cos de bombers ha activat els parcs de Llucmajor i Calvià. També s'han mobilitzat efectius de la Policia Local, que ha tallat el carrer, així com de la Guàrdia Civil i el SAMU 061. L'Ajuntament ha indicat que han sol·licitat Calvià 2000, l'empresa municipal d'aigües, perquè pugui traslladar-ne.

Així mateix, s'ha sol·licitat la intervenció de l'arquitecte municipal per valorar els danys de l'estructura. Segons els informes, el foc ha afectat les estructures sota la terrassa, ha col·lapsat la zona del sostre i part d'una volada on hi havia llenya emmagatzemada. Les zones perilloses es precintaran, si bé s'ha permès al propietari entrar breument per recollir algunes pertinences.

Passades les 14 h, l'incendi ja estava controlat, tot i que pendent d'extinció, i encara surt molt de fum del garatge annex, segons indiquen fonts municipals. Tot i això, la majoria dels efectius ja han pogut retirar-se i queden bombers del parc de Calvià.

stats