Gastronomia
Societat25/07/2022

Brandada de bacallà amb branquetes de verdures i bastonets de pa

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc, de Sant Esteve de Palautordera, proposa una recepta molt senzilla, que és un clàssic del receptari

Ingredients per a 4 persones

  • 600 g de bacallà dessalat i hidratat
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra
Cargando
No hay anuncios

Per daurar els alls:

  • 6 grans d’all
  • Oli d’oliva suau
  • Llavors (opcional)
  • Bastonets de pa
  • Verdures i fruites variades (tallades en bastons)
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Peleu els alls, llesqueu-los a làmines, i traieu-ne l’ànima interior, perquè amb aquest truc serà la manera que el gust de l’all no torni un cop digerit.
  2. Tot seguit, poseu-los en una paella amb l’oli d’oliva suau i enrossiu-los una mica, que quedin grocs, però vigileu que no quedin cremats en cap cas. L’objectiu d’aquest pas és que l’all aporti gust a l’oli, i per això no han de torrar-se.
  3. Afegiu-hi el bacallà, tallat a trossets, i coeu-lo a foc lent. Aneu-ho remenant de tant en tant.
  4. Quan tingueu tot el bacallà cuit, poseu-lo dins del vas de la batedora, i tal com si féssiu un allioli, aneu-hi tirant a poc a poc l’oli d’oliva verge extra. Feu-ho a poc a poc, perquè el bacallà el vagi absorbint lentament.
  5. Quan els ingredients ja s’hagin begut tot l’oli d’oliva, ja estarà fet, i preparat per menjar.
  6. Es pot assaborir acabat de fer, que és especialment ideal perquè llavors tindrà una textura suau.
  7. Si ho refredeu, el col·lagen del bacallà farà que la brandada tingui una textura més presa, i no serà tan agradable com si us la mengeu acabada de fer.
  8. Per a la guarnició final, i de forma opcional, hi podeu posar unes llavors per sobre.
Cargando
No hay anuncios

Consell

La brandada de bacallà és un plat que tant serveix per a un entrant o per compartir enmig de taula. Si es fa així, el podeu menjar juntament amb bastonets o llesques de pa, o amb mil i una verdures i fruites, també tallades a bastons. Si es fa per menjar-lo com a plat principal, combina bé amb pasta i també amb plats de peix o de carn.