Societat16/07/2019

La bretxa digital afecta més de 15.000 balears

Les dades d'Erona evidencien un problema que s'agreuja a les zones rurals, despoblades o de difícil orografia de l'Arxipèlag

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaLa bretxa digital afecta un 1,4% de la població balear, un percentatge que representa que més de 15.000 habitants de les Illes no poden accedir a una velocitat mínima de dos megabits per segon, segons les dades d'Eurona que ha analitzat a partir de l'Informe de Cobertura de Banda Ampla de l'any 2018 publicat recentment pel Ministeri d'Economia i Empresa, que analitza totes les xarxes terrestres. Aquesta situació s'agreuja a zones rurals, despoblades o de difícil orografia de l'Arxipèlag, on és encara més complicat que hi arribi la connexió.

El 7% de la població balear, més de 3,2 milions d'habitants, sofreix una connexió a internet deficient, la velocitat de la qual no arriba als 10 Mbps. Aquest problema es redueix un 2% enfront de les dades de l'any anterior.

Cargando
No hay anuncios

La situació encara és més greu a Galícia, Astúries i les Canàries, les comunitats més afectades. De fet, un 13,2% dels gallecs, un 8,3% dels asturians i un 7,6% dels canaris tenen una connexió lenta o molt limitada.

La desconnexió, el principal obstacle del turisme rural

La desconnexió o l'escassa cobertura d'internet és un dels principals obstacles que trobaran els milers d'estiuejants que es desplacen a les Illes Balears coincidint amb les vacances. Segons les dades de l'Erona, el turisme rural és un dinamitzador de l'economia que no entén l'experiència de viatge sense estar connectat, especialment en llargues estades com les que representen les vacances d'estiu.

Cargando
No hay anuncios

Segons Fernando Ojeda, conseller delegat d'Eurona, “l'actual informe de cobertura de banda ampla evidencia les manques del món rural quant a una connexió a internet de qualitat, un element imprescindible en les nostres vides i un dret humà reconegut per l'ONU el 2011. Per fer-ho possible i multiplicar les oportunitats d'aquestes zones, sovint despoblades, el satèl·lit és una alternativa real i estesa, encara que l'estudi no hi dediqui encara una anàlisi a part”.