Societat 29/08/2022

El CaixaFòrum de Palma acollirà un cicle de conferències sobre la Lluna i altres satèl·lits

Astrònoms i astrofísics participaran en aquesta sèrie de xerrades sobre les llunes del sistema solar

ARA Balears
1 min
la lluna

PalmaDes d'aquest 15 de setembre i fins al pròxim 6 d'octubre, el CaixaFòrum de Palma organitzarà un cicle de conferències sobre la Lluna i altres satèl·lits del sistema solar per tal de divulgar la ciència i la cultura. Seran impartides per especialistes en astrofísica, segons ha anunciat la Fundació la Caixa i ha recollit Europa Press.

Aquestes xerrades són complementàries a l'exposició Apol·lo 11. L'arribada de l'home a la Lluna. La primera serà el 15 de setembre, amb el títol Llunes del sistema solar, i tindrà com a ponent el divulgador i expert en astronomia Rafael Clemente, que parlarà de com es formaren les llunes, com les varen capturar els planetes i el que se n'ha après amb missions com Voyager i Cassini.

La següent s'ha fixat per al 22 de setembre amb l'astrònom José Grandela i tindrà com a títol L'arribada a la Lluna, en la qual tractarà el paper que va jugar una de les estacions espacials espanyoles en la fita. Per tancar el cicle, el 6 d'octubre es farà amb el col·loqui Nostra companya astronòmica de la doctora en Astrofísica Eva Villaver, que ha treballat per la NASA i l'Agència Espacial Europea (ESA), on respondrà els dubtes sobre la Lluna i l'univers. Totes les conferències estan programades a les 19.00 hores.

stats