Receptes

Caldereta de llagosta

El cuiner Joan Bagur, del restaurant Rels de Ciutadella de Menorca, ensenya a preparar a casa una recepta tradicional i estimada de l'illa

Caldereta de llagosta
2 min

Ingredients per a 4 persones

  • 2 llagostes (de 800 grams cada una)
  • Pell de taronja seca
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Camamilla
  • Aigua mineral

Per al sofregit

  • 3 alls
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets molt madurs

Per a la picada

  • 3 alls fregits
  • 1 grapat d’ametlles crues
  • 50 g de molla de pa
  • 3 o 4 brins de safrà
  • 1 ramellet de julivert fresc
  • 10 grams de xocolata negra
  • Coralls i fetges de la llagosta

Elaboració

  1. Talleu la llagosta a rodanxes i sofregiu-la en una caldera o tià de terra amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Primer els caps, i després les cues, i al final les rodanxes. Un cop fet, retireu-los. Agafeu-ne els coralls i els fetges sofregits, i col·loqueu-los en un morter com a ingredients de la picada.
  2. En el mateix tià sofregiu-hi els alls, les ametlles i el pa de la picada. Tot seguit poseu-ho al morter on hi haurà els coralls i els fetges. Piqueu-ho juntament amb el safrà, el julivert i la xocolata. Ha de quedar densa. Reserveu-la.
  3. Al tià, torneu a posar oli d’oliva verge extra i sofregiu-hi els alls i la ceba del sofregit. Quan estiguin de color marró fosc, afegiu-hi el pebrot, i un cop cuit tireu-hi el tomàquet. Confiteu-ho fins que tots els ingredients estiguin cuits. Afegiu-hi aigua mineral. Poseu tot al vas de la batedora i tritureu-ho.
  4. Un cop triturat, poseu-ho de nou al tià. Afegiu-hi una mica d’aigua mineral. Ara tireu-hi els caps de la llagosta. Deixeu-ho coure vint o vint-i-cinc minuts.
  5. Passat aquest temps, tireu-hi la picada, que haureu alleugerit abans de posar-la amb una mica del caldo del tià on hi ha els caps de llagosta.
  6. Ara tireu-hi un tros de pell de taronja seca i tres flors de camamilla.
  7. Tireu-hi les cues de llagosta i cuineu a foc mitjà durant cinc minuts. Rectifiqueu de sal. I ja està.
El cuiner Joan Bagur, del restaurant Rels de Ciutadella de Menorca

Consell de reaprofitament

Si us en sobra, l’endemà podeu bullir arròs amb el suc de llagosta. El resultat serà ben saborós.

 

stats