Societat06/04/2020

El Consell de Mallorca impulsa una campanya per dinamitzar el català a través de WhatsApp

El Servei de Normalització Lingüística crea adhesius, coneguts com a 'stickers', amb expressions i paraules que es poden fer servir sovint en converses

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaEl Consell de Mallorca vol promoure l'ús del català entre els usuaris de WhatsApp i per això el Servei de Normalització Lingüística ha creat una seixantena d'adhesius, coneguts com a stickers, amb expressions i paraules que es poden fer servir sovint en converses. La institució insular impulsa la campanya 'Uep!', amb l'objectiu que la gent escrigui en català de manera desenfadada i amb expressions que els siguin pròximes i familiars com ara 'bon dia', 'tira-tira', 'm'encanta', 'gràcies' i 'tot anirà bé'.

La institució insular, segons ha informat en un comunicat, ha posat en marxa la campanya 'Uep!', perquè la gent interactuï en català de manera desenfadada i amb expressions pròximes i familiars. Els adhesius es poden aconseguir gratuïtament si s'envia un missatge de WhatsApp al telèfon 660 427 572 i s'hi indica el sistema operatiu del mòbil: Android o iOS.

Cargando
No hay anuncios

El Consell preveu una gran demanda d'aquests adhesius durant el confinament i per això sol·licita paciència a l'hora de rebre'ls, però el Servei de Normalització Lingüística assegura que les peticions es contestaran per ordre estricte d'arribada fins que es tanqui la campanya. Els adhesius, o stickers de WhatsApp, són il·lustracions més grans i molt més variades que els emojis i permeten crear col·leccions amb temàtiques pròpies. L'aplicació va incorporar aquest recurs comunicatiu a final del 2018, quan ja funcionava a través Line, Telegram i Facebook.

La campanya s'ha posat en marxa a través dels comptes de Twitter i Facebook de Llengua Mallorca després de la "gran acollida" que va tenir l'anterior iniciativa 'Per Nadal, molts d'anys!', quan es varen rebre més de 1.500 missatges de WhatsApp per sol·licitar la cinquantena d'adhesius i, en total, se'n reenviaren 75.000. El Consell va rebre peticions de Mallorca però també d'altres zones de l'Estat i països com ara Anglaterra, Irlanda, Alemanya i Suècia.