Meteorologia

Cancel·lacions massives per culpa de l'alerta taronja a les Balears

El Consell de Mallorca ha tancat l'accés a vianants del passeig marítim de Palma

La previsió meteorològica és de fortes tempestes.
ARA Balears
21/09/2024
2 min

PalmaL'alerta taronja ha provocat nombroses cancel·lacions d'esdeveniments massius a les Illes Balears. El triatló Illa de Formentera, la ''Marxa per la Cultura'', a Sóller, o les festes patronals com les d'Inca són alguns dels exemples d'activitats previstes per aquest dissabte que la meteorologia ha obligat a suspendre.

Cal recordar que l'Aemet va activar aquest divendres l'alerta taronja a tot l'Arxipèlag per les fortes tempestes que podrien anar acompanyades de ratxes molt fortes de vent (70 a 120 km/h), trombes marines i calabruix. Segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia, la precipitació acumulada en una hora serà, segons la previsió, de 50 mm.

Davant aquesta previsió meteorològica, el Comitè de Seguretat de l'XI Triatló Illa de Formentera ha decidit de suspendre la celebració de la prova. El Comitè de Seguretat, integrat per representants del Consell de Mallorca, Policia Local, Guàrdia Civil, Federació de Triatló i Organització de la prova, ha prioritzat la seguretat dels participants per justificar-ne la decisió, davant una previsió meteorològica complicada. Des de l'Organització s'agraeix a tots els participants la confiança en la nostra prova, lamentant els perjudicis de la decisió adoptada, i se'ls ajorna al Triatló de Formentera 2025. A través d'un comunicat, han detallat que durant els pròxims dies, l'Organització de la prova comunicarà a tots els atletes participants les condicions per a la devolució de la inscripció.

Per la seva banda, la plataforma Defensora ha anul·lat també la ''Marxa per la Cultura'' pels fenòmens meteorològics que s'esperen a les Balears en les pròximes hores. A través d'una publicació al seu compte d'Instagram, han explicat que "no podem córrer el risc que suposa que plogui a un esdeveniment al carrer amb tanta gent implicada i amb músics amb els seus instruments". Han aprofitat l'ocasió per denunciar, també, que aquest fet "demostra, una vegada més, que no tenim edificis, espais coberts per fer-hi cultura i que això ho evidencia".

L'Ajuntament d'Inca ha utilitzat també les xarxes socials per informar de la suspensió dels actes programats per aquest amb motiu de les festes de So na Monda per causa de l'alerta taronja. En aquest cas, el consistori inquer ja ha detallat que aquestes activitats es duran a terme el pròxim 28 de setembre a la mateixa hora.

L'alerta taronja ha provocat també la suspensió de la gala lírica prevista aquesta nit al Claustre d'Eivissa. A través d'un comunicat, el consistori Eivissenc ha remarcat que "la seguretat dels nostres artistes i de tots els assistents és la nostra prioritat".

L'Ajuntament d'Eivissa ha suspès la gala lírica

El Consell de Mallorca tanca el passeig marítim

Davant les tempestes i fortes ratxes de vent que s'esperen en les pròximes hores, el Consell de Mallorca ha anunciat el tancament del pas per a vianants del Passeig Marítim de Palma, per tal d'evitar incidents, arran de la declaració d'Alerta Taronja a Mallorca.

stats