Catifa vermella

Anya Taylor Joy i Merly Streep enlluernen a la catifa vermella de Canes

Juliette Binoche, Jane Fonda i Greta Gerwig van ser algunes de les primeres convidades del festival de cinema

3 min
Primer dia del festival de cinema de Cannes

BarcelonaEl pretext és el cinema, però més enllà del reconeixement de la Palma d'Or, les desfilades de vestits i looks juguen un paper principal a l'entrega de premis de Canes. Una de les primeres personalitats a obrir ahir dimarts al vespre la jornada va ser l'actiu britànica-estatunidenca Anya Taylor Joy, que va lluir dos looks ben diferents en el primer dia del festival de cinema. La protagonista de Gambito de dama va confiar el seu primer conjunt al dissenyador Rayan Hasting, que consistia en una faldilla texana i una brusa blanca amb amples solapes brodades. Però el disseny que es va emportar totes les mirades va ser el segon: un vestit taronja amb un elegant escot paraula d'honor d'Atlein combinat amb una gran pamela de ràfia de Jacquemus i unes sandàlies minimalistes de Jimmy Choo.

Anya Taylor Joy arribant al Festival de Canes amb el segon vestit del dia.

La convidada d'honor d'aquesta 77a edició del Festival de Canes és l'actriu Meryl Streep, que rebrà el premi honorífic a la seva carrera, un fet pel qual diu que s'ha sentit "immensament honrada", segons va fer saber als mitjans a l'inici del festival. Si bé la consolidada actriu es va fer esperar més del previst, la seva aparició va ser enlluernadora, amb un vestit blanc amb una cintura ajustada a conjunt amb una bossa de mà.

L'actriu Meryl Streep a la 77a edició del Festival de Canes.

Una de les dones de l'any que també van ser presents al primer dia de Canes va ser la directora de la pel·lícula més taquillera del 2023, Barbie: Greta Gerwig formarà part del jurat com a presidenta, un dels majors reconeixements de Canes. Gerwig no va voler desaprofitar la seva visibilitat per fer una menció al moviment del Me Too, que en aquesta edició torna a tenir un paper rellevant després que nou dones acusessin el productor Alain Sarde d'haver-les abusat sexualment. "He vist canvis substancials a la comunitat del cinema americà, penso que és important que continuem expandint aquest debat. Penso que estem avançant cap a una bona direcció", va dir a l'entrada de la gala.

Greta Gerwig a la catifa vermella del Festival de Canes.

Aquest només ha estat l'inici de tot el que es veurà a les escales de la catifa vermella més famosa de la Costa Blava. Actrius com Emma Stone, Margaret Qualley, Léa Seydoux, Demi Moore, Chris Hemsworth, Jacob Elordi i Dennis Quaid també desfilaran els pròxims dies del festival.

Juliette Binoche a la catifa vermella de Canes
L'actriu Jane Fonda a la catifa vermella de Canes

L'artista, de 86 anys, va lluir un conjunt negre amb un brodat de flors i pedreria que començava sota el pit de l'actriu i s'estenia fins a la cuixa del pantaló, un disseny elegantíssim d'Elie Saab. L'estil de la icònica actriu feia una picada d'ullet al mob wife style, amb una cabellera amb la ratlla al costat i un serrell de capes per emmarcar les faccions.

stats