Cap de llom amb sobrassada i mel

1 min

Posam els moniatos sencers i amb pell al forn a 185 graus fins que siguin ben cuits. Llavors els pelam en calent i els passam pel passapuré, hi afegim sal, pebre bo, un rajolí d’oli d’oliva i el suc d’una llimona petita. Dins un perol encalentim suament el brou i la mel; fora del foc hi incorporam la sobrassada, que també tindrem a temperatura ambient; ho mesclam amb l’ajuda d’una batedora elèctrica a fi d’aconseguir una emulsió homogènia, fina i brillant. En el darrer moment, torram el llom, el col·locam damunt d’una cullerada de puré de moniato i acabam amb la sobrassada amb mel. Decoram el plat amb uns daus de pera que ens serviran per refrescar. La qualitat final del plat estarà en concordança amb el tipus d’ingredients utilitzats. Porc negre o faixat i mel mallorquina artesana seran les millors opcions. Bon profit!

Ingredients:

800 grams de cap de llom

100 grams de mel

100 grams de sobrassada

60 mil·lilitres de brou

1 quilo de moniatos

Una pera

Una llimona

Oli d’oliva verge

Sal i pebre bo

stats