Cap de llom amb sobrassada i mel
Posam els moniatos sencers i amb pell al forn a 185 graus fins que siguin ben cuits. Llavors els pelam en calent i els passam pel passapuré, hi afegim sal, pebre bo, un rajolí d’oli d’oliva i el suc d’una llimona petita. Dins un perol encalentim suament el brou i la mel; fora del foc hi incorporam la sobrassada, que també tindrem a temperatura ambient; ho mesclam amb l’ajuda d’una batedora elèctrica a fi d’aconseguir una emulsió homogènia, fina i brillant. En el darrer moment, torram el llom, el col·locam damunt d’una cullerada de puré de moniato i acabam amb la sobrassada amb mel. Decoram el plat amb uns daus de pera que ens serviran per refrescar. La qualitat final del plat estarà en concordança amb el tipus d’ingredients utilitzats. Porc negre o faixat i mel mallorquina artesana seran les millors opcions. Bon profit!
Ingredients:
800 grams de cap de llom
100 grams de mel
100 grams de sobrassada
60 mil·lilitres de brou
1 quilo de moniatos
Una pera
Una llimona
Oli d’oliva verge
Sal i pebre bo