Fiscalia
Societat 29/07/2024

El cap de la Policia Local d'Artà hauria cobrat més de 100.000 euros en retribucions extraordinàries

El sindicat CCOO ha denunciat l'agent per les presumptes retribucions rebudes entre els anys 2016 i 2022

ARA Balears
1 min
CCOO presenta la deuncia davant Fiscalia

PalmaCCOO Balears ha presentat davant la Fiscalia una denúncia contra el cap de la Policia Local d'Artà per presumptes retribucions extraordinàries rebudes entre 2016 i 2022 i que el sindicat considera "desorbitades" i "injustificables". Segons ha explicat aquest dilluns en declaracions als mitjans de comunicació el secretari general de la Federació Serveis a la Ciutadania de CCOO Balears, Pep Ginard, des del sindicat denuncien retribucions extraordinàries per un valor total de gairebé 110.000 euros en set anys.

"Aquesta situació no té cap explicació", ha criticat, lamentant que des de l'Ajuntament d'Artà no els han traslladat la justificació. "Malgrat que moltes vegades hem demanat una justificació, l'Ajuntament ens surt amb ambigüitats i mai ens ha respost de manera clara", ha dit.

En aquesta línia, el passat 6 de maig el sindicat va presentar en el registre de l'Ajuntament la documentació sobre la situació i, segons ha criticat Ginard, no han obtingut resposta. Es tracta de retribucions extraordinàries, que engloben entre altres qüestions, hores extraordinàries o compensacions per treballar els caps de setmana; no obstant això, ha indicat que el cap de la Policia Local té dedicació exclusiva i està exempt dels acords que es negocien. "No sembla a priori que hagi de percebre aquestes retribucions quan ja està exempt de treballar els dies que hi ha complements", ha subratllat.

Per al sindicat, "és necessari que es depurin responsabilitats", en el cas que s'hagi produït una situació irregular. "Ens sembla una irregularitat i un absurd les retribucions que s'estan pagant", ha afegit Ginard. Entre altres qüestions, el secretari general ha assenyalat que el salari del cap de Policia Local de Palma, amb una plantilla de 800 agents, és d'uns 80.000 euros, mentre que el cap de la Policia Local d'Artà, amb 15 agents, té un salari de 90.000 euros.

stats