Català com a requisit per a jutges i fiscals? Ni hi és, ni se l'espera

El ministeri de Justícia respon a una petició del conseller Germà Gordó que el tema ja s'ha descartat moltes vegades i que "no s'han d'esperar grans novetats" al projecte de Llei Orgànica del Poder Judicial

Sala de vistes sense judicis als Jutjats de Girona / ACN
Acn
16/12/2013
1 min

MadridEl ministeri espanyol de Justícia manté tancada la porta a la possibilitat que el català sigui reconegut com un requisit per a aquells jutges i fiscals que vulguin exercir a Catalunya, i no vol sentir-ne a parlar més.

És el que es desprèn de la resposta que ha donat al conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha reiterat la petició aquest dilluns a la sectorial de justícia que s'ha fet a Madrid. Li ha donat la resposta el secretari d'Estat de Justícia, Fernando Román, que ha recordat que aquest tema ja ha estat descartat en innombrables ocasions. Per tant, segons Román, "no s'han d'esperar grans novetats" al projecte de llei orgànica del Poder Judicial.

El Govern vol que, aprofitant la reforma de la llei, la llengua i el coneixement del dret civil català, passin a ser indispensables per impartir justícia a Catalunya.

"Sembla mentida que la llengua pròpia de Catalunya no sigui un requisit per als jutges, magistrats i fiscals que són destinats al nostre país", ha dit Gordó en declaracions a la premsa després de la conferència sectorial de consellers de Justícia al ministeri.

Román ha insistit que aquesta és una qüestió que ha estat abordada en seu parlamentària "en multitud d'ocasions" i "no s'han d'esperar grans novetats". En tot cas, segons el secretari d'Estat, caldrà esperar a veure l'avantprojecte formal per veure com queda el text definitiu.

Pel que fa a la reforma de la llei orgànica del Poder Judicial, Gordó ha reiterat la petició de la Generalitat que es creï el Consell de Justícia de Catalunya d'acord a l'Estatut i a la proposta que va fer el mateix Consell General del Poder Judicial el 2013.

stats