Societat 24/09/2024

CCOO denuncia que Educació envia alumnes que serien de l'IES Politècnic a la concertada

La Conselleria va anunciar que convertirà aquest institut històric en un Centre Integrat de Formació Professional

2 min
Entrada de l'IES Politècnic de Palma

PalmaCCOO ha reclamat més "transparència" a la Conselleria d'Educació sobre el procés de reconversió de l'IES Politècnic en un Centre Integrat d'FP (CIFP) i ha lamentat la derivació dels nous estudiants d'ESO a l'escola concertada. En una nota de premsa, ha assegurat que en l'actualitat ja s'ha eliminat un curs de 1r d'ESO i s'ha reubicat part de l'alumnat a l'IES Ramon Llull i a una altra part en un centre concertat pròxim, per la qual cosa qualifiquen la situació d'"incomprensible".

El sindicat ha explicat que la Conselleria va anunciar el passat curs que l'IES Politècnic passaria a ser un CIFP, per la qual cosa es renunciava a l'oferta educativa de Secundària. "CCOO no pot admetre que, malgrat haver-hi oferta educativa pública suficient, l'alumnat hagi de desplaçar-se a centres concertats perquè la Conselleria decideixi reduir l'oferta de places públiques", ha al·legat el sindicat.

Famílies vulnerables afectades

CCOO ha retret que hi ha famílies vulnerables que s'han vist "afectades" i "desplaçades" del centre, amb les conseqüències familiars que suposa "tenir germans escolaritzats en diferents centres". D'altra banda, han apuntat que els docents estan "preocupats" per la seva situació laboral davant els canvis que pretén fer la Conselleria. "La falta de transparència genera inquietud, ja que es troben davant una incertesa absoluta, amb falta d'informació clara sobre com serà aquesta transformació de l'IES Politècnic", ha assenyalat CCOO.

Així mateix, ha argumentat que el professorat està a les portes de la convocatòria del concurs de trasllat i és "necessari" que els docents de l'institut estiguin "informats de la seva situació", i que aquesta informació sigui "pública" i "transparent" per a tots els docents que vulguin optar a aquestes places en el concurs que s'iniciarà durant el mes de novembre vinent.

De la mateixa manera, ha incidit en el fet que el professorat del centre es veu "obligat" a concursar pel fet que la seva plaça "està en perill o en un període curt de temps se suprimirà". Per aquests motius, CCOO ha exigit "claredat" i "transparència immediata" davant aquestes decisions que "afecten una part important dels docents i famílies".

stats