Societat 06/02/2024

El CEIP Es Puig de Lloseta pateix un atac islamòfob: "Mort a l'islam"

Fonts del centre, en el qual hi ha un 20% d'alumnat magrebí, asseguren que no han gestionat cap conflicte intern vinculat a la religió

1 min
La pintada islamòfoba del CEIP Es Puig de Lloseta.

PalmaAquest dimarts dematí el CEIP Es Puig de Lloseta ha començat la jornada amb una gran pintada islamòfoba a la façana de l'edifici. El text diu "Mort a l'islam" i té al costat una bandera d'Espanya. Fonts del centre asseguren desconèixer l'autoria de l'atac i diuen no haver patit cap situació de conflictivitat dins el centre vinculada a la religió. A l'escola, hi ha aproximadament un 20% d'alumnes magrebins.

Cal recordar que aquest centre és un dels centres que, des del curs 2021-2022, imparteix religió islàmica a les Balears. Aquest curs 2023-2024 són 17 les escoles i instituts que l'ofereixen als 446 estudiants que hi estan matriculats.

Una nova agressió

L'atac de Lloseta no és el primer que es produeix en un centre de les Balears contra l'islam. El passat mes de desembre, la plaça del Tub de Palma es va despertar amb una pancarta del Frente Obrero España contra la presència de l'islam als centres educatius de les Illes Balears. La lona va aparèixer pràcticament davant l'entrada de l'IES Ramon Lull, en una zona molt transitada pels estudiants del centre i pels usuaris de la biblioteca que hi ha a la mateixa zona.

stats