Societat 11/09/2024

El CEIP Verge de Lluc comença al límit: el 36% dels alumnes té necessitats educatives

La normativa estableix que no se superi el 30% d'aquest alumnat en un mateix centre, i que no hi hagi diferències de més del 10% en escoles de la mateixa zona

1 min
El CEIP Verge de Lluc.

PalmaDocents del CEIP Verge de Lluc de Palma han denunciat aquest dimecres la dificultat que tenen per oferir un ensenyament de qualitat pel fet que un 36% dels alumnes matriculats tenen necessitats educatives especials, un percentatge "superior al límit que estableix la normativa i discriminatori respecte d'altres col·legis", exposa el centre.

La Comissió de Segregació Escolar del CEIP Verge de Lluc subratlla en un comunicat que a Palma es produeix una distribució molt desigual entre els centres de l'alumnat que requereix suport educatiu específic, la qual cosa crea, de facto, col·legis de diferent categoria.

Normativa incomplerta

En aquest col·legi, la meitat dels alumnes dels darrers tres cursos de Primària tenen necessitats especials de suport educatiu. "La normativa demana que no se superi el 30% d'aquest alumnat en un centre ni que hi hagi diferències de més del 10% entre centres de la mateixa zona escolar. En el nostre cas no es compleix ni una cosa ni una altra", plantegen els docents.

Aquesta situació, censuren, representa "un atac a la llibertat d'oportunitats" i genera una càrrega de treball i emocional que pot tenir conseqüències per a la salut dels professors. "Instam la Conselleria d'Educació i a l'Ajuntament de Palma a prendre mesures", sentencien.

stats