Societat02/09/2020

Cent militars donaran suport a Salut com a rastrejadors

Els efectius s'hi sumaran en les properes dues setmanes

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaCent efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) donaran suport a la Conselleria de Salut en les tasques de rastreig i seguiment de contactes. Així ho ha informat el Govern de les Illes Balears aquest dimecres, després que s'acordàs en la primera reunió preparatòria entre el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el tinent coronel responsable de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per a la zona de les Balears, Olaf Clavería.

Amb aquesta dotació es dona resposta a la petició que el Govern va fer dissabte a l'Exèrcit per incrementar els efectius, després que l'executiu estatal oferís 2.000 militars per col·laborar en la recerca de casos positius. Així, els cent nous efectius es podrien incorporar a les tasques de rastreig en les pròximes dues setmanes. A partir de la setmana que ve, es faran reunions tècniques per decidir diferents aspectes, com ara la ubicació dels efectius. Encara queda per definir, però, si els rastrejadors militars treballaran des de les Balears o si prestaran les tasques de suport des de la Península.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, el Servei de Salut ha agraït en el seu comunicat la bona disposició i l'esperit de col·laboració dels representants de la UME. Amb aquests nous efectius, les Illes disposaran de 340 rastrejadors –els 240 actuals més els 100 de la UME– per dur a terme les tasques de rastreig i seguiment de casos.

Això suposa una ràtio d'un rastrejador per a cada 3.500 habitants, una xifra que s'acosta a la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) d'un rastrejador per a cada 5.000. Aquest augment de recursos permetrà continuar amb la tasca de recerca de casos positius, enfortir la prevenció i tractar d'evitar l'increment de contagis de covid-19.