Societat 18/08/2024

Un centenar de migrants en cinc pasteres han arribat aquest cap de setmana a les Balears

Des de començament d'any han arribat a les Balears almenys 170 pasteres, amb 2.256 persones. El 2023 es va detectar l'arribada a les Illes de 128 embarcacions amb 2.278 migrants

ARA Balears
1 min
Una agent de la Guàrdia Civil a Eivissa.

PalmaUn total de 92 immigrants han arribat aquest diumenge a la costa balear en cinc pasteres: dues localitzades a Mallorca, dues a Formentera i una altra a Eivissa, segons ha informat la Delegació del govern. La primera d'aquestes embarcacions, amb 17 immigrants d'origen magribí, ha estat localitzada a l'Estanyol, al sud de Mallorca, a les 8.00 hores i hi han intervingut la Guàrdia Civil de Campos, la de Llucmajor i la Policia Local de Campos.

A les 11.40 hores han estat interceptades 19 persones, també d'origen magribí, caminant per la carretera PM 820, que travessa l'illa de Formentera, i que haurien arribat a l'illa amb una altra pastera. A la mateixa hora han estat rescatats 21 immigrants que viatjaven en una altra pastera interceptada a mitja milla a l'oest de l'illa dels Conills, a aigües d'Eivissa.

A les 16.00 hores, Salvament Marítim ha rescatat set persones magribines en aparent bon estat de salut i que han estat localitzades a una milla del port de Cala d'Or, a la costa sud-est de Mallorca. A les 18.42 hores, també Salvament Marítim ha intervingut en el rescat de 28 persones d'origen magribí a bord d'una pastera localitzada al sud de l'illa de Formentera.

Formentera

A més, sis persones també del nord d'Àfrica van ser trobades aquest dissabte horabaixa a la zona Cap de Barberia, a Formentera, després d'arribar a la costa a bord d'un embarcació.

Des de començament d'any han arribat a les Balears almenys 170 pasteres, amb 2.256 persones, d'acord amb el recompte d'Efe. El 2023 es va detectar l'arribada a les Illes de 128 embarcacions amb 2.278 migrants.

stats