Meteorologia
Societat 16/08/2024

Centenars de retards i més de 340 vols cancel·lats: les conseqüències de la DANA als aeroports illencs

Els aerodroms de les Balears continuen treballant per recuperar la normalitat després de tres dies de tensió

Ara Balears
1 min
Les pantalles d'informació de l'aeroport de Palma durant la DANA

PalmaEls aeroports de les Illes Balears han estat uns dels més afectats per l'arribada de la DANA a l'Arxipèlag. Segons les darreres dades d'Aena en els darrers tres dies s'han cancel·lat un total de 342 vols als aeròdroms de Mallorca, Menorca i Eivissa. A més, a aquestes cancel·lacions també s'han produït centenars de retards tant en l'arribada com en la sortida dels vols que actualment es continuen arrossegant. De fet, els tres aeroports continuen fent feina per recuperar la normalitat després de tres dies de tensió.

Segons ha detallat Aena, a Son Sant Joan dijous es van cancel·lar 150 vols dels 1.000 programats per dimecres i 180 dels 950 previstos per dijous. Això suposa que només es va suspendre l'enlairament d'un 15,7% dels programats per dimecres, mentre que dijous aquesta xifra es va incrementar fins a un 19,3%. Pel que fa a l'aeroport d'Eivissa, dimecres es van cancel·lar 15 vols dels 370 previstos (el 5%), mentre que dijous es va suspendre la sortida del 4,8% dels vols previstos (18 dels 350). Finalment, a l'aeròdrom de Menorca, dimecres es van suspendre 10 vols dels 170 esperats (5,9%) i dijous també 10, però n'hi havia programats 160, és a dir, es va cancel·lar la sortida del 7,9% dels vols.

Actualment, les companyies continuen fent feina per recuperar els horaris habituals i previstos, però les cancel·lacions dels darrers dies i els retards que s'han anat acumulant han convertit les pantalles d'informació en un espai comandat pel color groc que indicava els vols que sortirien més tard del previst.

stats