El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany s'omple amb Cristina García Rodero
La conferència s'emmarca en el programa Transferències del CIFTC i ha estat organitzada en col·laboració amb la UIB
PalmaEl Centre Internacional de Fotografia Toni Catany (CIFTC) es va omplir aquest dimarts per acollir la conferència El proceso creativo de una reportera, de la fotògrafa documental Cristina García Rodero, un acte organitzat en col·laboració amb la UIB que s'emmarca en el programa Transferències del CIFTC.
Des del Centre han remarcat que García ha desenvolupat una llarga i extensa carrera com a fotoperiodista arreu del món i que ha estat guardonada amb diversos premis, com ara el Premi Nacional de Fotografia 1996, entre d’altres. A més, ha publicat als principals mitjans estatals i internacionals i la seva obra es troba present en col·leccions com la del Museu Nacional d’Art Reina Sofia, l’IVAM, el MUSAC, la Fundación Banesto, al Museum of Fine Arts (Houston) o al Seattle Art Museum (Washington). Així mateix, han assenyalat que per a la fotoperiodista, que es defineix com "una treballadora de la fotografia", el premi més rellevant ha estat la Medalla de Oro al Mérito del Trabajo.
Durant la conferència, García va expressar la seva manera d'entendre i treballar el repertori fotogràfic i va fer un repàs del seu recorregut, des de la seva primera gran sèrie, España oculta, fins a Kumbh Mela, encara en procés. "La fotografia té la capacitat d'entrar dins les entranyes de les persones a través d'un clic, a través de la mirada", va manifestar en relació amb la seva visió de la fotografia.
El CIFTC també ha volgut destacar que Cristina García i Toni Catany varen mantenir una bona relació d'amistat i professionalitat, la qual va deixar reflectida en la seva intervenció en el documental El temps i les coses, sobre la fotografia feta per Catany el 1992 titulada Petra i sobre l'abast de la seva obra.