Societat 09/07/2024

Centres educatius per a nins de 0 a 6 anys, la nova proposta per canviar el model educatiu

L'STEI i un grup de docents reclamen la construcció d'aquests nous espais

ARA Balears
1 min
No hi ha cap normativa que reguli el servei de menjador de les escoletes 0-3.

PalmaL'STEI Intersindical i nombrosos professors d'educació infantil han duit a terme una proposta que suposaria un canvi dràstic en la primera etapa de l'educació a les Illes Balears. Segons han sol·licitat, a través d'un comunicat, demanen la creació de centres educatius només per a nins de 0 a 6 anys per tal d'incrementar las "coherència pedagògica i la gestió dels més petits durant aquesta etapa".

En aquest sentit, defensen que un centre educatiu més petit funcionaria d'una manera "més àgil" i permetria "dur a terme molts projectes d'innovació pedagògica". Així, consideren que els centres actuals, amb una major envergadura, cursos i alumnes d'edats molt diferents i moments vitals completament distints, suposen un "fre" en aquest tipus de projectes per culpa de les dificultats organitzatives a les quals s'enfronten.

Amb tot, tant l'STEI com els docents consideren que aglutinar tots els alumnes al mateix edifici permetrà "una millor planificació i optimització de recursos" i que garantirà que el personal educatiu pugui oferir un model que permeti "atendre la diversitat a tota l'etapa".

D'altra banda, asseguren també que la construcció d'aquests nous centres educatius solucionaria "la manca de places públiques a les escoletes de 0-3 de Mallorca i Eivissa".

stats