Societat 18/08/2024

El CEO de TUI avisa: "Ens hem de prendre seriosament les protestes contra la massificació a Mallorca"

Diu que "aquestes protestes es dirigeixen contra certes qüestions excessives, com l'augment dels lloguers i la inexistència d'espai per viure, l'increment dels preus de l'habitatge i el volum de trànsit"

ARA Balears
1 min
El conseller delegat de TUI, Sebastian Ebel, amb el director corporatiu de l'entitat, Thomas Ellerbeck, al Consolat de Mar.

PalmaEl CEO de l'operador turístic alemany TUI, Sebastian Ebel, ha manifestat comprensió cap a les recents protestes contra el turisme de masses a Mallorca i ha advertit que cal prendre-les "seriosament". "Nosaltres sentiríem el mateix", ha dit, i ha afegit: "Aquestes protestes es dirigeixen contra certes qüestions excessives, com l'augment dels lloguers i la inexistència d'espai per viure, l'increment dels preus de l'habitatge i el volum de trànsit".

En declaracions en el diari Bild am Sonntag recollides per Europa Press, Ebel ha dit que els viatgers que compren paquets turístics van a un hotel i, per tant, no lleven cases a la població resident. Per altra banda, el CEO de TUI també ha subratllat que s'esforcen a mantenir "molt baix" el consum de l'aigua.

En qualsevol cas, considera que "és important analitzar què motiva la gent, quant de turisme vol i quant no, ja que, en darrera instància, és la gent que hi viu la que decideix quant de turisme vol". En aquesta línia, Ebel ha defensat "una estratègia global" per mitigar els efectes negatius del turisme, cosa que "té molt a veure amb l'espai habitable": "S'hi fa difícil si el turista estranger compra pràcticament totes les cases. Sempre m'agrada referir-me al model danès, un alemany no pot comprar una casa per a ús privat a Dinamarca", ha exemplificat.

stats