Receptes
Societat04/08/2022
Ceviche de corball
El cuiner Llorenç Valls explica una recepta d'origen peruà fàcil de fer a casa
Ingredients per a 4 persones
- 600 g de corball (a filets sense pela i congelat)
- 1 ceba morada (mitjana)
- 8 llimes mitjanes
- 1 manat de coriandre
- 1 bitxo vermell fresc
- Sal i pebre blanc
Cargando
No hay anuncios
Per al guarniment final
- 1 moniato gros
- 1 panotxa de blat de moro (o blat de moro torrat bo i fet)
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- A peixateria, demaneu el corball filetejat i sense espines. Quan arribeu a casa, repasseu els filets, que estiguin ben blancs, i congeleu-los vint-i-quatre hores.
- Talleu la ceba a la juliana i tot seguit renteu-la en aigua freda i la reserveu a la nevera.
- Agafeu les fulles de coriandre i piqueu-les. Guardeu-ne alguna de sencera.
- Traieu les llavors i les parts blanques interiors del bitxo, i piqueu-lo fi.
- Renteu el moniato, poseu-lo a bullir amb pell en una olla amb aigua freda i sal.
- Bulliu-lo
- Retireu-lo de l’aigua i, quan sigui fred, talleu-lo a rodanxes. Reserveu-lo a la nevera.
- La panotxa l’heu de tenir en remull un mínim de vuit hores. Bulliu-la. Un cop freda, netegeu-la i desgraneu-la. Reserveu els grans a la nevera.
- Descongeleu el corball a la nevera.
- Un cop hagin passat quatre hores de la descongelació, talleu els filets a tires, i tot seguit talleu-los a cubs d’un o dos centímetres.
- Un cop tallats, saleu-los, i cap a la nevera en un bol ample.
- Talleu les llimes per la meitat i extraieu-ne el suc. Retireu-ne les llavors si n’han caigut.
- Afegiu-hi el coriandre, el bitxo, i després tireu el suc per damunt del peix amb pebre blanc. Remeneu-ho i poseu-ho a la nevera entre deu i quinze minuts.
- Cada cinc minuts, sacsegeu el bol.
- Retireu-lo de la nevera i emplateu. Al plat, poseu una base de moniato.
- Al damunt, el peix i la ceba (colats sense el suc o la llet de tigre). Afegiu-hi el blat de moro i repartiu la llet de tigre.
- Com a toc final, una fulla de coriandre.
Cargando
No hay anuncios
Consell
Si en sobra, deseu-lo nevera i us el podreu menjar l’endemà. La textura del peix haurà canviat, la ceba s’haurà esmorteït, però el gust encara serà més bo.
Cargando
No hay anuncios