Receptes

Ceviche de corball

El cuiner Llorenç Valls explica una recepta d'origen peruà fàcil de fer a casa

Ceviche de corball
2 min

Ingredients per a 4 persones

  • 600 g de corball (a filets sense pela i congelat)
  • 1 ceba morada (mitjana)
  • 8 llimes mitjanes
  • 1 manat de coriandre
  • 1 bitxo vermell fresc
  • Sal i pebre blanc

Per al guarniment final

  • 1 moniato gros
  • 1 panotxa de blat de moro (o blat de moro torrat bo i fet)

Elaboració

  1. A peixateria, demaneu el corball filetejat i sense espines. Quan arribeu a casa, repasseu els filets, que estiguin ben blancs, i congeleu-los vint-i-quatre hores.
  2. Talleu la ceba a la juliana i tot seguit renteu-la en aigua freda i la reserveu a la nevera.
  3. Agafeu les fulles de coriandre i piqueu-les. Guardeu-ne alguna de sencera.
  4. Traieu les llavors i les parts blanques interiors del bitxo, i piqueu-lo fi.
  5. Renteu el moniato, poseu-lo a bullir amb pell en una olla amb aigua freda i sal.
  6. Bulliu-lo
  7. Retireu-lo de l’aigua i, quan sigui fred, talleu-lo a rodanxes. Reserveu-lo a la nevera.
  8. La panotxa l’heu de tenir en remull un mínim de vuit hores. Bulliu-la. Un cop freda, netegeu-la i desgraneu-la. Reserveu els grans a la nevera.
  9. Descongeleu el corball a la nevera.
  10. Un cop hagin passat quatre hores de la descongelació, talleu els filets a tires, i tot seguit talleu-los a cubs d’un o dos centímetres.
  11. Un cop tallats, saleu-los, i cap a la nevera en un bol ample.
  12. Talleu les llimes per la meitat i extraieu-ne el suc. Retireu-ne les llavors si n’han caigut.
  13. Afegiu-hi el coriandre, el bitxo, i després tireu el suc per damunt del peix amb pebre blanc. Remeneu-ho i poseu-ho a la nevera entre deu i quinze minuts.
  14. Cada cinc minuts, sacsegeu el bol.
  15. Retireu-lo de la nevera i emplateu. Al plat, poseu una base de moniato.
  16. Al damunt, el peix i la ceba (colats sense el suc o la llet de tigre). Afegiu-hi el blat de moro i repartiu la llet de tigre.
  17. Com a toc final, una fulla de coriandre.
El cuiner Llorenç Valls

Consell

Si en sobra, deseu-lo nevera i us el podreu menjar l’endemà. La textura del peix haurà canviat, la ceba s’haurà esmorteït, però el gust encara serà més bo.

 

stats