Ciutadans per Palestins
Societat 05/06/2024

Ciutadans per Palestina respon a Cort: "És un precedent molt perillós que se censuri un acte pressuposant discursos d'odi sense proves"

La xerrada havia estat acceptada per part de l'equip de govern i dels tècnics de la biblioteca

2 min
Protesta contra la conferència de l'historiador Francisco Gil-White a la biblioteca de Cort.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha notificat aquest dimecres la decisió de censurar la conferència Palestina, més enllà dels mites d'Israel, que Ciutadans per Palestina havia de dur a terme aquest dijous a la biblioteca de Cort. El Consistori ha anunciat la seva decisió mitjançant un comunicat en el qual argumenta que aquesta conferència, que es va fer a la UIB el 19 d'abril, ha estat condemnada pel rector de la universitat, Jaume Carot, que ha assegurat que no l'hauria permès si hagués conegut "el contingut real de l'acte".

L'entitat ha criticat aquest divendres la decisió de l'equip de govern municipal, que respon a una prohibició, instigada per Vox i ha lamentat l'argument del rector de la UIB, ja que asseguren, que el rector "ni tan sols va presenciar la conferència". Igualment, han recordat que aquest permís se'ls ha denegat després d'haver estat acceptat tant per part del govern municipal, com per part dels tècnics de la biblioteca municipal, els quals es negaren, precisament, a acollir la xerrada que protagonitzà el passat mes de gener, Francisco Gil-White, antropòleg reconegut per les seves tesis xenòfobes i sionistes.

En aquest sentit, Ciutadans per Palestina ha lamentat les declaracions del rector de la UIB, Jaume Carot, qui ha acusat l'entitat d'antisemita "sense proves, com ja va fer amb l'Acampada per Palestina a la UIB les dues setmanes que durà la iniciativa". "Ho han fet sense conèixer els continguts més que pels vídeos descontextualitzats d'una xerrada que ha mogut per xarxes Vox", han apuntat i han lamentat que "es prohibeixi un acte pressuposant que contendrà manifestacions de discursos d'odi, sense dir quins". Un fet que qualifiquen d'un precedent "molt perillós" contra els drets polítics, democràtics i la llibertat d'expressió, a més de contra l'ús públic i universal dels espais culturals municipals. Amb tot, l'entitat ha comunicat que la conferència es durà a terme aquest mateix dijous a l'Ateneu Popular la Fonera de Palma a les 19.00 hores.

stats