Consell de Mallorca
Societat 08/07/2024

Cladera, contra la gestió del primer any de Galmés al Consell: "No ha solucionat els problemes dels mallorquins"

La portaveu dels socialistes ha qualificat "d'incoherent" la promoció del lloguer vacacional a la serra de Tramuntana

3 min
Catalina Cladera durant la seva intervenció per analitzar el primer any de govern de Llorenç Galmés.

PalmaLa portaveu del PSOE al Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha qualificat avui el primer any de mandat de Llorenç Galmés com "un any perdut". Cladera ha remarcat que Galmés és "el primer president de la història que ha permès deixar governar l'extrema dreta en el Consell" i ha qualificat el pacte dels populars amb Vox com "una moneda de canvi que ha provocat molts de retrocessos i que no ha solucionat els problemes dels mallorquins".

Per altra banda, Cladera ha fet referència a la "manca de projectes" que l'equip de govern ha emprès en el seu primer any de legislatura. També ha subratllat que el president de la institució insular "s'ha posat de perfil" davant la massificació, els embossos a les carreteres, els milers de persones que es varen manifestar per l'habitatge. "Fa un any que es va presentar i va prometre que solucionaria els problemes dels mallorquins i desembossaria Mallorca i encara està embossada".

Pel que fa als temes de mobilitat, Cladera considera que el PP està "atrapat per l'extrema dreta" i ha subratllat que els populars han anunciat un estudi de càrrega de les carreteres mentre els seus socis de govern varen votar en contra de limitar els vehicles a Eivissa. A més, ha assenyalat que Galmés vol "privatitzar i encarir" el servei de la ITV. En el mateix sentit, ha recordat que l'estació de Calvià està tancada i que l'equip de govern ha estat "incapaç d'obrir-la i d'oferir-hi servei".

Quant al turisme, ha denunciat que la reducció de places turístiques que va anunciar Galmés "no és real". En el mateix sentit, ha titllat "d'incoherent" la promoció del lloguer vacacional a la serra de Tramuntana. "Com pensa promoure el lloguer vacacional a la Serra si no hi ha places?", ha demanat. A més, la portaveu socialista ha retret que no s'ha sancionat Sebastià Porcell i que han legalitzat l'agroturisme: "No donen bon exemple", ha insistit.

A més, Cladera ha anunciat que ofereixen quatre acords al president de la institució insular. En primer lloc, que rompi amb l'extrema dreta "perquè no es pot permetre més involució a Mallorca"; en segon lloc, establir límits al sòl rústic; en tercer lloc, "reduir el volum i apostar d'una manera real pel decreixement" i, finalment, vetlar per una mobilitat sostenible i fomentar l'ús del transport públic.

"Mentida constant"

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha opinat que Galmés és un president "que s'ha instal·lat en una mentida constant". A més, ha considerat que "és un any desmoralitzador" per les accions del Consell. D'altra banda, ha criticat que les intencions de "contenció al turisme" s'han vist entelades per iniciatives com els permisos per construir en rústic o la previsió de lloguer turístic en sòl protegit, al costat de l'adhesió al Decret de simplificació administrativa del Govern.

El portaveu d'El Pi, Antoni Salas, ha opinat que és un any "contradictori" perquè "havien promès llibertat i no posar límits i volen liderar la lluita contra la saturació i la població on parlen de prendre mesures".

La portaveu popular a la institució insular, Núria Riera, ha remarcat que "Mallorca ha passat de tenir un govern de paràlisi i de prohibicions a un de canvi, de llibertat i de solucions". "Governam amb un pacte que suma una majoria absoluta, molt més que els pactes que hi va haver a l'esquerra. Han de fer un pensament per veure si la política que han duit a terme durant vuit anys ha aportat alguna cosa als mallorquins", ha afegit.

stats