'CoastSnap', compartir fotos de la platja de l'Amarador per observar-ne l'evolució

L'ICTS SOCIB ha instal·lat un trípode perquè els usuaris puguin fer una recopilació d'imatges d'aquest espai

Imatge del suport d'ús públic per recopilar imatges de la platja de l'Amarador.
ARA Balears
21/07/2022
2 min

PalmaEl Sistema d'Observació i Predicció Costaner (ICTS SOCIB) ha instal·lat aquest dijous el sistema CoastSnap de ciència ciutadana a la platja de l'Amarador, al Parc Natural de Mondragó, amb la finalitat de fer un seguiment de l'evolució costanera d'aquest espai a partir de fotografies fetes pels usuaris.

El projecte consisteix en la col·locació d'un suport d'ús públic –similar a un trípode– a la platja, on els ciutadans poden col·locar el seu mòbil i fer una foto de la costa. Una vegada que la foto està feta, la poden compartir al correu electrònic coast.snap@socib.es i a través de les xarxes socials, etiquetant a l'usuari @CoastSnapBal o utilitzant el hashtag #CoastSnapSamarador.

Establir un registre

Segons ha explicat l'ICTS SOCIB, aquestes fotos s'usaran per mesurar amb precisió els canvis de la platja i establir un registre a llarg termini de la posició de la costa i altres elements rellevants, com les dunes i les acumulacions de posidònia, entre d'altres, que permetran estudiar la dinàmica de la zona.

Els resultats obtinguts a partir d'aquestes imatges es publicaran periòdicament a les xarxes socials, per fomentar la consciència ciutadana i donar a conèixer les dades i els processos dinàmics de la costa.

Aquest projecte forma part de la iniciativa internacional CoastSnap de ciència ciutadana, implantada a més de 35 països de continents diferents. "En aquesta era digital i amb una creixent conscienciació ciutadana sobre els efectes de l'increment del nivell de la mar i de canvi global en les zones costaneres, les institucions i la recerca poden treure profit de la interacció de la ciutadania amb el medi per fer estudis que puguin ser beneficiosos per a la societat, generant coneixement per a la gestió, la prevenció i l'actuació enfront de futurs escenaris", ha destacat el líder del projecte a les Balears, Àngels Fernàndez-Mora.

stats