Orgull LGTBI
Societat 28/06/2024

El col·lectiu LGTBI parodia l'homofòbia del president del Parlament balear

Gabriel Le Senne es va negar a penjar la bandera de l'arc de Sant Martí a la façada de la institució, però finalment hi serà amb el suport de l'oposició i del PP

2 min
Gabriel Le Senne es va negar a penjar la bandera de l'arcoiris a la façada de la institució, però finalment hi serà amb el suport de l'oposició i del PP

PalmaL’Associació LGTBI Ben Amics ha parodiat la imatge del president del Parlament Balear, Gabriel Le Senne (Vox), per reivindicar els drets del col·lectiu, en el marc de la setmana de l’Orgull. Per fer-ho, han situat la figura del president amb els llavis i els ulls pintats damunt de la bandera de l’arc de Sant Martí. Le Senne s’ha mostrat contrari al fet que el Parlament penjàs la bandera a la façana de la institució. És per això que Ben Amics l'interpel·la i li diu que pengi aquesta perquè ell hi surt: "Penja-la ja, Le Senne".

El ple del Parlament va aprovar, amb l’abstenció dels populars, penjar la bandera durant el Dia de l’orgull. Posteriorment, la Mesa va ratificar l’acord del ple, en aquest cas amb el vot dels populars. Davant aquest fet, Vox va acusar el PP de "traïció" per votar a favor de penjar la bandera dels drets LGTIB a la façana. "La decepció és absoluta i estudiarem si legalment podem fer alguna cosa per frenar aquest acord", va dir el líder de la Cambra, que va considerar "molt greu" que el PP hagi trencat "un acord de cavallers" perquè no es pengin símbols que no siguin "els oficials" si no s'acorda "per unanimitat". "És una traïció en tota regla per part del PP", va criticar.

Vox, contra tothom

El PP, però, no va canviar de criteri. Fonts del partit varen argumentar que la Mesa no podia vetar una iniciativa que naixia del ple del Parlament i que havia obtingut els vots favorables de la majoria de la Cambra. Es tracta d'una Proposició No de Llei (PNL) que va registrar el PSIB. El PP va introduir-hi una esmena en què demanava que el Parlament cerqui "la unanimitat en la col·locació de la bandera del col·lectiu LGTBI, com també de qualsevol altre símbol no oficial, amb la finalitat de mostrar el compromís de la Cambra amb els actes dels dies internacionals i mundials de reivindicació de legítimes causes socials". L'esmena, que anava en la línia d'acontentar Vox, va ser rebutjada. Davant això, el PP es va abstenir en la PNL, i això va permetre que se'n sortís amb els vots de l'esquerra.

stats