Curses il·legals

Els veïns de la Serra denuncien noves curses il·legals: "És el pitjor dels inferns"

Critiquen que poques hores després que s'instal·lassin càmeres a la zona del mirador de les Barques "un exèrcit de motos trucades" va fer curses "i tota classe d'acceleracions violentes"

ARA Balears
23/09/2024
2 min

PalmaEl col·lectiu Indignats Ma-10 ha denunciat aquest dilluns noves curses il·legals a la serra de Tramuntana. Així, ha criticat que poques hores després que finalitzàs la instal·lació de càmeres de seguretat per part de la Direcció General de Trànsit (DGT) a la zona del mirador de les Barques, la setmana passada, "un exèrcit de motos trucades, amb el tub d'escapament manipulat per fer el màxim renou possible" varen fer curses, entrenaments "i tota classe d'acceleracions violentes" durant tot el dia.

Fonts de la plataforma han assenyalat que aquest cap de setmana la situació ha escalat i "ha convertit la Serra en el pitjor dels inferns". Davant la situació, asseguren que, com ja ha passat cada vegada que en els darrers anys s'ha actuat contra aquesta problemàtica, "els delinqüents han organitzat un autèntic aquelarre fora de control per demostrar que qui mana a la Ma-10 són ells".

Els afectats també apunten que telefonar a l'112 o la Guàrdia Civil ha estat, "com la majoria de les vegades, infructuós". "No sabem exactament en quina situació es troben ara aquestes càmeres. Si estan o no connectades o a què esperen per fer-ho". En aquesta línia, han recordat que el col·lectiu ja va expressar públicament que la situació d'aquestes càmeres "no oferia moltes garanties de control" i que, per aquest motiu, varen fer una contraproposta d'ubicació que, consideren, "era i és molt més convenient". Encara que aquesta proposta no va prosperar.

Així mateix, han remarcat que és la segona vegada que s'actua físicament i econòmicament contra aquest problema, amb un elevat cost econòmic. En el primer cas, expliquen, es va senyalitzar amb línia contínua els 114 quilòmetres de la Ma-10 i es varen canviar tots els senyals que limitaven la velocitat a 70 quilòmetres per hora per unes noves que ho feien a 60. "Una operació que el temps ha demostrat que es tractava d'una despesa del tot inútil", lamenten, i afegeixen que si passa el mateix amb les càmeres de la DGT a la zona del mirador de les Barques "es podria tractar d'un delicte de malversació de fons públics".

stats