Salut
Societat28/09/2023

El Col·legi de Metges expulsa Nadiya Popel, la doctora negacionista que recepta lleixiu i clor

La mesura suposa la prohibició total per a l'exercici de la medicina

PalmaEl Col·legi Oficial de Metges dels Illes Balears (COMIB) ha acordat l'expulsió provisional de la doctora Nadiya Popel per infringir de manera reiterada el Codi de Deontologia Mèdica. El COMIB va traslladar l'expedient a la Comissió d'Ètica i Deontologia perquè emetés el seu dictamen, que pot desembocar en l'expulsió definitiva de la col·legiada. Ara per ara, comporta la prohibició absoluta de l'exercici de la medicina i la pèrdua dels drets de la col·legiació. Fins ara, feia feina a l'hospital Mateu Orfila.

Cargando
No hay anuncios

Segons l'informe, la doctora. Popel "posa en risc la seguretat dels pacients amb la utilització de productes com lleixiu, aigua oxigenada o dissolvent industrial, sense base científica, no autoritzats, d'origen poc clar (envasos amb l'etiqueta escrita a mà) o elaborats de manera casolana, com en el cas de l'anomenat 'ormus", assenyala el Comib. A més, Popel "incompleix l'adequada via d'administració, l'asèpsia en els procediments. Els establiments on fa els tractaments tampoc compleixen amb les mesures exigides", afegeix.

Exercici amb finalitats propagandístiques

La doctora Popel "duu a terme publicitat de productes amb suposades propietats curatives, regeneratives i preventives, no secundats per estudis amb base científica demostrada i que no tenen l'aval de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), per a tractaments de melanomes metastàsics o tumors mamaris de gran grandària". Tampoc concedeix el "respecte necessari a la dignitat dels pacients en exposar en els vídeos la seva cara, el seu cos, la seva malaltia i la seva vulnerabilitat, fins i tot encara que hi hagi un consentiment per part dels pacients. Tot això és compatible amb una finalitat propagandística revestida d'una aparença docent", assenyala.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, com a especialista en Medicina Familiar i Comunitària, "manca de la capacitació i les competències necessàries per abordar el maneig i tractament del càncer. El relat descriptiu que fa de la malaltia i els procediments que utilitza queden lluny del rigor científic que regeix la professió mèdica", explica el COMIB.