Ciutat
Societat 18/09/2024

La comissaria del parc de les Estacions eliminarà una oficina de serveis socials, denuncien treballadors

Els treballadors consideren que la mesura respon a una decisió política que prioritza "una resposta policial sobre una intervenció social"

ARA Balears
1 min
Parc de les Estacions.

PalmaUn Equip de Primera Atenció dels Serveis Socials (EPASS) ha censurat aquest dimecres que l'Ajuntament de Palma elimini una oficina de benestar social per ubicar una nova comissaria al parc de les Estacions. Hi ha 30 treballadors afectats per aquesta mesura que suposarà perdre "un espai estratègic" per al departament de Benestar Social.

En una carta oberta, han indicat que l'EPASS atén anualment més de 4.000 persones i famílies, residents a Palma en general i famílies i persones en situació de vulnerabilitat en particular. Els treballadors consideren que la mesura respon a una decisió política de l'equip de Govern perquè prioritza "una resposta policial sobre una intervenció social".

En relació amb aquesta situació, han puntualitzat que la manca de planificació d'aquest moviment ha deixat l'EPASS sense una ubicació específica i avui ocupen unes dependències municipals de manera provisional i amb un equipament i espai insuficient que dificulta l'accés i la visibilitat.

Així, han remarcat la necessitat de reivindicar un espai que respongui a les necessitats del servei i han criticat que la ubicació de la comissaria impliqui desplaçar o eliminar serveis existents.

stats