Guerra entre Israel i Palestina
Societat 04/06/2024

La concentració propalestina a Palma no obté l'autorització i s'ha d'ajornar

La mobilització, que estava prevista per aquest dimecres, s'ha tornat a organitzar per al 12 de juny

ARA Balears
2 min
Els estudiants varen acampar a la UIB durant 15 dies.

PalmaEl col·lectiu Acampada per Palestina ha decidit ajornar la concentració que tenia prevista aquest dimecres a Palma, després de no haver obtingut l'autorització per fer-la. La mobilització, tal com ha recollit Europa Press, s'anava a dur a terme a les 20 h a la plaça de Cort, però s'ha tornat a organitzar per la setmana que ve, el 12 de juny, a la mateixa hora i al mateix lloc.

Des del col·lectiu han indicat que la Junta Electoral ha rebutjat la sol·licitud i han denunciat la "complicitat" amb el "genocidi" de l'Estat i d'institucions com la UIB, a la qual han acusat de mantenir una "equidistància davant la barbàrie". Fonts de la Delegació del Govern, per la seva banda, s'han volgut desmarcar de l'anunci fet per l'Acampada sobre l'ajornament de la concentració i han assegurat que la institució no té competència ni pot dictaminar res en període electoral, sinó que és la Junta Electoral qui ho fa. Així, en temps d'eleccions és la Junta Electoral qui es pronuncia sobre manifestacions.

Vox vol prohibir la xerrada de Ciutadans per Palestina

D'altra banda, han censurat que Vox vulgui prohibir la xerrada de Ciutadans per Palestina a la biblioteca de Cort aquest dijous a les 19 h, mentre que sí que es va donar permís a la conferència de l'antropòleg Francisco Gil White, que han titllat de "sionista" i "racista" per qualificar els palestins com "orcs". Per aquests motius, han animat a participar en els dos actes per "continuar la lluita" davant la "pèrdua de drets, en defensa de la llibertat d'expressió i de la legítima resistència del poble palestí".

La setmana passada, la plataforma va informar de la finalització de l'acampada al campus de la UIB, després de 15 dies. A més, varen acompanyar l'anunci a les xarxes amb un vídeo amb el qual "mostrar al món que la repressió és la vertadera resposta del rectorat còmplice del genocidi".

"Recordam que no han volgut participar en cap assemblea fins i tot després d'haver traslladat la protesta davant el seu despatx. Ara, els degans i directors amenacen els estudiants amb sancions mentre que l'estudiant feixista encara està més impune després de les agressions a l'acampada", varen expressar els convocants, que també varen advertir que no oblidaran "mai aquesta hipocresia".

Davant la situació, varen transmetre la seva decisió de desmuntar l'acampada, ja que "no hi ha cap intenció de diàleg", tot i que varen anunciar que continuarien amb les seves demandes i "en peu de guerra". "Fora el sionisme de la universitat, aturem el genocidi", va reivindicar Acampada per Palestina.

stats