Intent d'homicidi

Condemnat a set anys i mig de presó l'expolicia de Son Servera que intentà matar la seva dona

La Sala considera que els fets mereixen la qualificació d'intent d'homicidi perquè si no fos perquè la dona aconseguí partir, l'acusat podria haver-la matat

Condemnat a set anys i mig de presó
ARA Balears
24/10/2024
2 min

PalmaL'expolicia local de Son Servera, que va intentar matar a la seva dona després d'una discussió ofegant-la amb un fulard, ha estat condemnat a set anys i mig de presó per temptativa d'homicidi. El Tribunal ha fixat també una ordre d'allunyament de la víctima durant deu anys, així com el pagament de 6.600 euros en concepte de lesions i danys morals.

La Fiscalia demanava inicialment una condemna de deu anys de presó, encara que ara la Sala ha apreciat l'atenuant de dilacions indegudes i ha rebaixat la condemna respecte al reclamat pel Ministeri Públic i sense apreciar els delictes de maltractaments i amenaces esgrimits per l'acusació particular amb l'argument que les expressions i agressions estan compreses en la conducta homicida.

La defensa, que exerceix el lletrat Óscar Navarro, ja ha avançat la seva intenció de recórrer i mantenir la petició d'absolució, argumentant que només es compta amb el testimoni de la víctima. La sentència de la Secció Segona de l'Audiència Provincial considera provats els fets, succeïts el marc de 2018 i que van derivar d'una discussió que es va iniciar en el domicili de la parella després d'un dinar. A l'arribada al domicili, la dona va expressar la seva intenció de sortir amb unes amigues i el condemnat es va negar.

Va ser llavors, segons ha quedat recollit a la sentència, quan l'expolicia es va posar agressiu, va agafar la dona per les espatlles, la va insultar i li començà a pegar bufetades. Aleshores, la va arrossegar des del bany cap al dormitori on intentà asfixiar-la amb un fulard que duia la dona "amb clara intenció de posar fi a la seva vida". La víctima va poder finalment escapolir-se pegant coces a l'agressor.

La Sala considera que els fets mereixen la qualificació d'intent d'homicidi perquè si no fos perquè la dona aconseguí partir, l'acusat podria haver-la matat. "La prova practicada en el plenari ha posat de manifest que l'acusat va practicar tots els actes objectivament necessaris per assassinar la dona i el resultat de mort no es va produir per circumstàncies independents i externes a la voluntat de l'acusat. En concret, la resistència activa emprada per la víctima amb coces, manotades i la seva escapada", assenyala la sentència.

stats