Tribunals

Condemnen dues dones per difondre la mentida que Brigitte Macron era transsexual

El Tribunal Correccional de París obliga les condemnades a indemnitzar amb 8.000 euros la primera dama francesa

2 min
El President de la República francesa Emmanuel Macron i la seva dona i professora Brigitte Macron

BarcelonaEl Tribunal Correccional de París ha condemnat aquest dijous dues dones per danys i perjudicis després d'haver divulgat a YouTube que la professora Brigitte Macron, esposa d'Emmanuel Macron, president de França, era transsexual. Les dues dones hauran de pagar a la primera dama de França una indemnització de 8.000 euros, a més de 5.000 euros més al germà de la víctima, Jean-Michel Trogneux.

Els fets van tenir lloc el 2021, quan es va publicar una conversa de més de quatre hores entre una suposada mèdium i una autodenominada "periodista independent autodidacta". En el vídeo penjat a YouTube, les dues condemnades asseguraven que la primera dama de França era una dona transsexual i que el seu nom original era Jean-Michel Trogneux, de manera que suplantaven la identitat del germà de Brigitte Macron, de 71 anys.

Pocs mesos més tard, a principis del 2022, la mateixa Brigitte Macron va denunciar els fets, que van ser jutjats ara fa un any. Finalment, la sentència condemnatòria d'aquest dijous conclou que les paraules de les dues dones eren "difamacions" i "falsedats trànsfobes", motiu pel qual les ha obligat a indemnitzar amb 8.000 i 5.000 euros Brigitte Macron i Jean-Michel Trogneux, respectivament. A més, el Tribunal Correccional de París també les ha condemnat a una multa de 500 euros exempta de pagament de manera condicionada.

Jean Enocchi, advocat de Macron, ha afirmat a BFMTV que "aquestes afirmacions totalment fantasioses" han sigut difoses "arreu del món", motiu pel qual tenia instruccions d'actuar contra elles "a França i a l'estranger". De fet, el mateix president Macron també va fer referència a la difusió de notícies falses el passat mes de març: "El pitjor de la informació falsa i dels escarnis inventats, amb persones que s'ho creuen, és que afecten també la teva vida privada".

Enocchi evita qualificar la sentència condemnatòria de victòria, l'anomena una simple "aplicació de la llei". Així doncs, es fa justícia per a Brigitte Macron, que aquest estiu va tenir un protagonisme especial durant els Jocs Olímpics de París. A més, fa pocs dies també es va anunciar que farà una breu incursió en el món de la interpretació amb un cameo en la segona part de la quarta temporada d'Emily in Paris, una de les sèries amb major èxit a Netflix i que tot just acaba d'arribar a la plataforma.

stats