La Conferència de consells reguladors i indicacions geogràfiques de begudes espirituoses es reuneix a Maó
Els integrants han fet una visita a les instal·lacions de les Destil·leries Xoriguer
PalmaIntegrants de la Conferència espanyola de consells reguladors i indicacions geogràfiques de begudes espirituoses (CEIGBE) han visitat aquest divendres les Destil·leries Xoriguer en el marc de la seva trobada anual, que en aquesta ocasió ha tingut lloc a Maó. Han estat rebuts pel president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, i el responsable de Logística de Destil·leries Xoriguer, Xavier Pons, que han acompanyat el grup en el recorregut per les instal·lacions.
Durant l'acte s'han tractat molt de prop les indicacions geogràfiques i els productes locals i de proximitat. També s'han proposat estratègies per donar més visibilitat a aquests productes. Segons destaca l'organització, hi ha "una total predisposició" de les administracions autonòmiques i estatal per col·laborar amb el sector.
En la trobada també hi han participat les indicacions geogràfiques Herbes de Mallorca i Palo de Mallorca. En total, 19 són les indicacions geogràfiques de begudes espirituoses existents a Espanya, el tercer en nombre de la Unió Europea, només darrere d'Alemanya i França. En conjunt representen el 10% de la producció total de begudes espirituoses (19 milions de litres de begudes amb IGP sobre els 187 milions produïts el 2023). A més de les illenques, destaquen la del Brandy del Penedès, la de Brandy de Jerez i la de Pacharán Navarro.