Confirmats 123 casos de llengua blava a les Balears: Eivissa suma els seus dos primers afectats

La Conselleria prepara la campanya de vacunació, prevista per la segona setmana de desembre, després d’haver tancat la primera compra de 500.000 vacunes

Una explotació ramadera.
ARA Balears
16/10/2024
1 min

PalmaEl Govern ha pogut confirmar els dos primers casos de llengua blava a Eivissa, concretament a dues explotacions de Sant Joan de Labritja, ambdues d'oví. Aquests darrers casos eleven a 123 el nombre de focus del serotip 8 detectats en tot l'arxipèlag (100 a Mallorca, 21 a Menorca i els dos de l'illa pitiüsa). El director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, ha explicat que saben que "la malaltia s'està estenent i hi ha més explotacions afectades", però ells només informem d'aquells casos que tenen confirmats amb una prova PCR positiva.

Segons ha informat l'Executiu autonòmic mitjançant la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, a Mallorca, les explotacions afectades per la malaltia es troben en els municipis de Sóller (9 focus); Deià i Alaró (8); Pollença (7); Fornalutx, Calvià i Bunyola (6); Campanet, Selva i Estellencs (5); Palma (4); Binissalem, Valldemossa i Escorca (3); Esporles, Lloseta, Andratx i Marratxí (2) i Felanitx, Inca, Capdepera, Ariany, Puigpunyent, Llucmajor, Consell, Mancor de la Vall, Sant Llorenç, Santa Maria, Santanyí, Sencelles, Sineu i Santa Margalida (1).

Quant a Menorca, hi ha dos casos confirmats a Alaior, vuit a Ciutadella de Menorca, quatre a Es Mercadal, tres focus declarats a Ferreries i quatre a Es Migjorn Gran. A més, hi ha altres 20 possibles casos en total en les Illes Balears, pendents de conèixer els resultats de les mostres.

Vacunes

Tal com es va informar la passada setmana, des de la direcció general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, ja s'ha tancat el contracte de subministrament de 500.000 dosis amb Syva, un dels dos laboratoris a Espanya autoritzats per l'Agència Espanyola de Medicaments per produir i comercialitzar la vacuna de la llengua blava. El lliurament està previst per la segona setmana desembre.

stats