Patrimoni
Societat 04/01/2023

El Consell amplia el transport públic gratuït als que fan visites culturals

Es tracta del vuitè any consecutiu que el Consorci de la Serra ofereix aquest servei gratuït

ARA Balears
2 min
Serra de Tramuntana

PalmaEl Consell de Mallorca ha ampliat l'oferta de transport gratuït a la serra de Tramuntana, a més de centres educatius públics i concertats, a entitats i organitzacions encarregades de dur a terme visites culturals. Segons ha explicat la institució, el Consorci de la Serra ofereix així aquest servei gratuït per vuitè any consecutiu, amb l'objectiu donar a conèixer els valors que fan que la serra de Tramuntana sigui reconeguda Patrimoni Mundial per la Unesco.

Per al 2023, el Consell ha estimat una mitjana de 200 visites, 160 de les quals es correspondrien a alumnes i personal docent de Primària, Secundària i Formació Professional, ja sigui d'escoles públiques o concertades, i unes 40 per part d'organitzacions i entitats que organitzin visites guiades, facin programes d'aprenentatge i servei o altres esdeveniments de caràcter cultural. La iniciativa cobreix el trajecte d'anada i tornada des del punt de sol·licitud fins a qualsevol dels municipis que conformen la Serra, per realitzar l'activitat que considerin més oportuna, sempre emmarcada en els valors culturals de la Serra i dins dels límits territorials reconeguts per la Unesco. La coordinació de l'activitat serà a càrrec del centre, amb la supervisió del Consorci.

De la mateixa manera que els centres poden triar on anar d'excursió, tenen també llibertat per triar el curs del qual es poden beneficiar, amb la limitació d'un nivell per escola, que pot estar format per un o més grups. Durant 2022, un total de 193 centres de Mallorca van utilitzar aquest servei gratuït i van poder anar d'excursió, sense haver d'assumir els costos del transport, 8.821 escolars i docents. El programa de divulgació del Pla de gestió es basa en la premissa 'Conèixer i estimar per conservar', i per això des del Consorci es vol donar als nins i joves de Mallorca l'oportunitat de visitar qualsevol lloc del Patrimoni Mundial. "El contacte directe amb el territori és la millor manera d'experimentar i conèixer l'activitat que l'home ha desenvolupat al llarg dels segles per adaptar-se a les condicions orogràfiques de la Serra i poder conrear-la mitjançant la construcció dels marges i un complex sistema hidràulic", han conclòs des de la institució insular.

stats