El Consell d'Eivissa concedeix la Medalla d'Or al canonge i historiador Joan Planells Ripoll, 'Murtera', i al poeta Manel Marí
El ple també ha acordat concedir al pilot Ángel Nieto la distinció de Fill Adoptiu de l'illa d'Eivissa
El ple del Consell d'Eivissa ha acordat avui dimecres concedir la Medalla d'Or de la institució al canonge i historiador Joan Planells Ripoll, 'Murtera', i al poeta Manel Marí, a títol pòstum. Així mateix, el pilot de motociclisme Ángel Nieto rebrà la distinció de Fill Adoptiu de l'illa d'Eivissa.
Joan Planells Ripoll, canonge i historiador, ha desenvolupat una tasca capital no només al món de la docència sinó també, i principalment, en el de la recerca històrica, ja que els seus treballs són una lectura obligatòria per a qualsevol investigador que pretengui endinsar-se en la cultura eivissenca. Autor de diversos llibres i articles d'història local, són del tot destacables els seus estudis sobre els ordes religiosos, l'ensenyament, els llinatges i les famílies de les Pitiüses. Aquests mèrits avalen la concessió la Medalla d'Or de l'illa d'Eivissa.
Manel Marí García, poeta i activista cultural, que morí el passat gener a 42 anys, és considerat un dels poetes més brillants de la seva generació en català, ha desenvolupat una tasca capital en el món de la poesia i, per extensió, en el de la llengua catalana i la cultura eivissenca. Autor d'11 poemaris i guardonat amb prestigiosos premis de la llengua catalana, el Consell lnsular d'Eivissa entén que els seus mèrits avalen la concessió de la Medalla d'Or de l'illa d'Eivissa (a títol pòstum).
Angel Nieto Roldán, pilot de motociclisme i enamorat de l'illa d'Eivissa, que morí el passat 2017 per un accident de trànsit, ha estat considerat un dels millors pilots del motociclisme espanyol i internacional, com testifica el seu palmarès. Campió del món en 13 ocasions i guardonat amb nombrosos premis i condecoracions, la seva relació amb l'illa d'Eivissa no sols ha estat com a resident, atès que va col·laborar de manera desinteressada amb el Consell lnsular d'Eivissa i va dur el nom de l'illa per tot el món, cosa que el va convertir en un dels seus millors ambaixadors. Aquests mèrits avalen la concessió del títol de Fill Adoptiu de l'illa d'Eivissa (a títol pòstum).
En el ple d'avui també s'ha comunicat la decisió de la comissió per a la concessió dels Premis al Mèrit Ciutadà 2017 de concedir els premis a Alba Pau Costa, en reconeixement de la seva lloable feina desenvolupada en el món de l'associacionisme insular, principalment amb les col.lectius d'atenció a les persones amb discapacitat física i intel·lectual, i pel seu destacat paper com a organitzadora d'esdeveniments filantròpics encaminats a recaptar fons per al foment d'accions i projectes dirigits al noble objectiu de promoure els valors transformadors de la societat; a l'associació de lluita contra el càncer Elena Torres Gutiérrez, en reconeixement de la seva lloable feina en favor de la investigació i la lluita contra el càncer, mitjançant el mecenatge de joves científics i científiques i a través de la seva adhesió al programa ComFuturo de la Fundació General CSIC, així com per l'aposta pel desenvolupament de programes de responsabilitat, projectes d'investigació originals, innovadors i d'alta aplicabilitat, i finalment, a Josefa Marí Marí, en reconeixement de tota una vida d'implicació i entrega en l'atenció, ajuda i cura de les persones més vulnerables de la nostra societat, especialment la gent gran, i per haver convertit la seva feina en un veritable compromís en favor del benestar, la salut i l'autonomia de les persones que només volen afrontar la darrera etapa de la seva existència amb la màxima plenitud i qualitat de vida possibles.
L'acte de lliurament dels honors i distincions del Consell d'Eivissa tindrà lloc el dia 20 d'abril a l'auditori del centre sociocultural de Cas Serres.