Societat

El Consell farà conferències sobre la salut mental dels joves als adults que els acompanyen en el desenvolupament

El cicle de col·loquis començarà el pròxim 16 d'octubre i acabarà el 18 de juny de 2025

Els col·loquis començaran dia 16 d'octubre d'enguany i acabaran dia 18 de juny del 2025
2 min

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dimarts el programa Salut Mental en la Joventut, un cicle de nou conferències repartides en nou mesos que tenen l'objectiu d'oferir eines i estratègies pràctiques als adults que acompanyen els joves en el seu desenvolupament com familiars, professors, professionals de l'àmbit sanitari, esportiu i educatiu, entre d'altres. Els fòrums s'impartiran al Col·legi Oficial de Metges de les Balears de 18 hores a 19.45 h, seran gratuïts i s'hi podran inscriure fins a 120 persones. El cicle de conferències començarà el pròxim 16 de setembre i acabarà el 18 de juny de 2025.

Segons ha assegurat el conseller de Presidència, Antoni Fuster, l'objectiu del programa és "aportar solucions per minvar la càrrega d'ansietat, estrès i depressió de la joventut". A més, ha explicat que estendran la iniciativa a ajuntaments, clubs esportius i associacions de pares i mares, entre d'altres, perquè ocupar-se de la salut mental dels joves "és una feina de tots".

Els col·loquis estaran encapçalats per psicòlegs, psiquiatres, terapeutes i professionals d'entitats com: Projecte Home, Creu Roja, Educaclown, Deixalles, Fundació ANAR, Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l'Adolescència (IBSMIA), Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Policia Nacional, Guàrdia Civil, Institut Carbonell i l’empresa Energy.

Els temes que es tractaran en les ponències són l'autoestima, la intel·ligència emocional, la importància dels límits en educació, el consum de substàncies i altres addiccions, la ciberseguretat i xarxes socials, assetjament i ciberassetjament, problemes d'alimentació i la imatge, la solitud no desitjada i els trastorns de conducta en adolescents. A més de la ponència, cada conferència oferirà la possibilitat d’exposar i compartir els dubtes entre els assistents.

stats