El Consell de Mallorca habilita el poliesportiu Sant Ferran per acollir persones sense sostre
Aquesta mesura permet ampliar en 50 places més la Xarxa d'Inclusió Social de l'executiu insular
PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials i la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca han habilitat el poliesportiu de Sant Ferran de Palma per acollir les persones que viuen al carrer, considerades un dels col·lectius més vulnerables davant la crisi sanitària del coronavirus. Aquesta mesura permet ampliar en 50 places més la Xarxa d'Inclusió Social de l'executiu insular.
Per tal d'atendre les persones reubicades, l'IMAS ha contractat personal de suport, que inclou deu auxiliars d'inserció social, dos treballadors socials, tres de neteja i tres auxiliars de clínica que es repartiran en tres torns –matí, horabaixa i nit. Juntament amb això, el personal de la Unitat Mòbil d'Emergència Social, servei que gestiona l'IMAS a través de la Creu Roja, s'encarregarà del trasllat de les persones sense llar que vulguin anar voluntàriament al poliesportiu.
Per la seva banda, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i la Xarxa d'Inclusió Social han fet arribar llits, mantes, tovalloles i altres productes d'higiene de primera necessitat per poder adequar les instal·lacions. Per garantir la protecció davant el virus, la Direcció Insular d'Inclusió Social ha activat un protocol per detectar i evitar-ne la propagació. Aquest segueix les indicacions de les autoritats sanitàries: respectar la distància mínima de seguretat, suspendre qualsevol visita o activitat grupal i el seguiment i trasllat a un centre sanitari de les persones que en presentin símptomes.
D'acord amb les dades de l'IMAS, unes 200 persones viuen actualment al carrer a Palma. A banda d'aquestes, l'institut n'atén 362 més als quatre centres dels quals disposa. Concretament, 100 resideixen a Ca l'Ardiaca; 60, a Sa Placeta; 42, a Primera Acollida i 160, a Casa de Família. En tots aquests centres, els protocols per evitar el contagi del coronavirus s'han intensificat i per això s'han extremat les mesures d'higiene, es mesura la temperatura de manera constant als usuaris i treballadors, s'han restringit les sortides i s'han limitat els horaris d'entrada i sortida de les persones que fan ús d'aquestes instal·lacions.
Curs de protecció gratuït en línia
En la mateixa línia, la Creu Roja de Balears ha anunciat que telefonarà els propers dies a prop de 12.800 usuaris dels seus programes per a gent gran, persones amb discapacitat i altres serveis de salut per transmetre'ls informació pràctica sobre com prevenir el contagi del coronavirus. L'entitat durà a terme aquesta campanya des dels seus 14 centres de contacte a Balears amb el suport de 25 persones voluntàries.
A més, la Creu Roja ha llançat un curs gratuït a través d'internet obert a tota la ciutadania sobre la prevenció davant l'epidèmia del coronavirus. L'objectiu és "facilitar l'accés a missatges preventius clau, disminuir l'alarma i difondre la informació de fonts oficials entre el personal laboral, voluntariat, persones sòcies, participants i població en general".