Societat 06/09/2024

El Consell de Mallorca vol allotjar menors migrants a tendes de campanya

Llorenç Galmés diu que vol establir el campament a les instal·lacions de Son Tous

1 min
Menors migrants en una imatge recent.

PalmaEl Consell de Mallorca vol allotjar menors migrants a tendes de campanya. Així ho ha anunciat el president de la institució insular, Llorenç Galmés, aquest divendres. Durant la presentació dels actes per la Diada de Mallorca, el president insular ha dit que des de la seva administració tenen la intenció de demanar permís al Govern central per instal·lar tendes de campanya a Son Tous per acollir menors migrants no acompanyats. Així, s'ha pronunciat en la línia de la presidenta del Govern, Marga Prohens, que aquest dijous ja es va referir a la necessitat de recursos i ajuda econòmica perquè Mallorca està en una "situació límit".

"No podem rebre més menors migrants, els nostres recursos s'han acabat", ha puntualitzat el titular de la institució insular. A més, Galmés ha recordat que espera una convocatòria per part del Govern central des del 7 de juliol: "Encara no tenim notícies i davant aquesta impotència complim la llei". "Nosaltres tenim la responsabilitat de rebre els menors", ha afegit.

Aquest dijous Prohens va defensar que als centres d'acollida hi ha una "sobreocupació de places del 850%". "Acollim vuit vegades més del que preveu el nostre sistema", va exposar. En aquest sentit, va assegurar que les Illes han arribat "al límit" de la seva capacitat i els consells "no poden continuar atenent aquests infants en condicions dignes". La presidenta va assegurar que actualment les Illes acullen 420 menors no acompanyats, una xifra que ha considerat inèdita. 

Des de començament del 2024 han arribat a les Balears més de 3.000 immigrants en unes 180 pasteres, nombre que ha sobrepassat les xifres de l'any passat, segons el recompte que fa l'agència EFE. El 2023 les Illes van assolir 128 embarcacions amb 2.278 migrants.

stats