Part Forana
Societat 27/08/2024

El Consell ha obert un expedient sancionador a l'agroturisme del batle de Santa Margalida

Marcial Rodríguez ha recalcat que no es tracta de cap "pacte de favor"

2 min
El conseller insular de turisme, Marcial Rodríguez

El Departament de Turisme del Consell de Mallorca va obrir al juliol un expedient sancionador a l'agroturisme de la família del batle de Santa Margalida, Joan Monjo, segons ha informat aquest dimarts el conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez, que ha responsabilitzat els anteriors gestors de permetre que funcionàs il·legalment des de 2019.

El conseller ha atribuït el retard en les actuacions al cúmul d'expedients, ha negat que hi hagi cap tracte de favor amb Joan Monjo –que actualment és batle de Santa Margalida per un acord amb el PP i Convergència– i ha subratllat que mai no ha rebut cap petició de tracte favorable per a ningú per part del president del Consell, Llorenç Galmés.

"Ni el meu president, ni el meu partit no m'han exigit, ni en aquest cas ni en cap altre, res", ha dit, i ha negat que el PP tingués interès a afavorir Monjo per l'acord de govern a Santa Margalida. "Si alguna cosa m'ha dit el meu president, és que sigui rigorós amb la llei", hi ha insistit el conseller.

Rodríguez ha negat que s'hagués reunit personalment amb Monjo, però ha reconegut que la directora insular de Turisme, Clara del Moral, sí que ho va fer. No obstant això, el conseller ha indicat que se'l va atendre com a qualsevol altre administrat, i amb tècnics del departament presents. També ha indicat que l'equip anterior es va reunir amb els representants de l'agroturisme "cinc vegades". A més, ha aprofitat per remarcar la seva plena confiança en Del Moral i en tots els tècnics del departament.

Cronologia

Segons ha dit el conseller, l'activitat de l'agroturisme es va cancel·lar el març de 2019 perquè no disposava de l'explotació agrària prioritària. L'interessat va impugnar aquesta decisió per la via judicial al mateix temps que va sol·licitar a Agricultura (Govern balear) aquesta declaració. Rodríguez ha remarcat que la va obtenir al maig de 2022 amb caràcter retroactiu: "És que això no és tracte de favor?", ha demanat.

Amb això, l'agroturisme va demanar revocar-ne la cancel·lació. El Consell va sol·licitar posicionament al Govern i es va decidir esperar la sentència del Jutjat, que més tard en confirmaria la cancel·lació. Rodríguez també ha indicat que el negoci va fer la reserva de places acollint-se a un article de la moratòria que va aprovar el Govern d'Armengol.

stats