Societat 07/08/2024

Els consells rebran inversions extraordinàries per atendre l'arribada de menors migrants

Actualment, l’IMAS té 603 infants i adolescents en situació d’acolliment residencial, 303 dels quals són menors no acompanyats

Ara Balears
2 min
Al centre, Catalina Cirer atén els mitjans de comunicació.

PalmaEls consells insulars rebran una línia d'ajuts extraordinària del Govern destinada a l'atenció dels infants i adolescents estrangers no acompanyats (MENA) que arriben a les Balears. Així s'ha acordat a una reunió presidida per la consellera d'Afers Socials i Esports, Catalina Cirer, amb representants dels consells de Mallorca, Eivissa, Menorca i Formentera davant la "crisi migratòria actual" que pateixen les Illes.

Durant la reunió, el conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Guillermo Sánchez, ha insistit en la necessitat que té l'IMAS de disposar de més recursos per poder atendre tots els infants i adolescents migrants no acompanyats que arriben a la costa de les Illes. Sánchez ha precisat que "les darreres xifres d'arribades de menors no acompanyats a Mallorca demostren que l'illa s'ha consolidat com a ruta migratòria". "Davant això, el sistema de protecció de la infància i l'adolescència de l'IMAS ha arribat al límit i necessita més recursos", ha dit.

Actualment, l'IMAS té 603 infants i adolescents en situació d'acolliment residencial, 303 dels quals són menors no acompanyats. Sánchez assenyala que "enguany ja són 164 els adolescents que han arribat a Mallorca sense un adult de referència", una xifra que els fa pensar que doblaran els 180 menors que varen arribar durant tot l'any 2023. Amb això, diu, "és necessari que el Consell de Mallorca disposi de més infraestructures i recursos perquè puguem arribar a tots els nins i nines que ens necessiten, independentment la seva procedència".

El conseller insular ha agraït la voluntat de col·laboració del Govern, de les entitats i del Bisbat, qui ja els ha cedit espais. "No podem dir el mateix del govern estatal que, avui en dia, encara no s'ha volgut reunir amb nosaltres, després que sol·licitàssim una reunió urgent el 16 de juliol passat", ha dit. "És una mostra de la manca d'interès de l'executiu de Pedro Sánchez envers Mallorca", ha afegit.

stats