Turisme
Societat 21/07/2024

Els conservadors alemanys carreguen contra les protestes per la massificació: "Els turistes generem riquesa"

Per la seva banda, els Verds han mostrat la seva solidaritat per les protestes

ARA Balears
1 min
Milers de persones es concentren per dir "Prou!" a la massificació.

PalmaEls partits conservadors Unió Demòcrata Cristiana i Unió Cristianosocial (CDU/CSU) d'Alemanya ha carregat contra les protestes per la massificació turística a Mallorca. En declaracions al diari Rheinische Post, la diputada de la formació, Anja Karliczek, ha expressat el seu rebuig a les manifestacions i ha assegurat que "els turistes, també els alemanys, generen riquesa, llocs de treball i infraestructures". En aquest sentit, ha afegit que el turisme "és una part important de l'economia, no només a Mallorca".

Contràriament, els Verds alemanys han expressat la seva "completa solidaritat" amb els manifestants. El diputat ecologista, Matthias Gastel declarà al mitjà alemany que "si la manca d'espai vital, l'escassetat d'aigua i les muntanyes de fems són les conseqüències d'un turisme insular que es caracteritza per la quantitat, no per la qualitat; s'haurà d'actuar per l'interès de les persones i la natura", ha apuntat.

Palma acull aquest diumenge la manifestació convocada per la plataforma Menys Turisme, Més Vida contra la massificació turística, a la qual s'han adherit un total de 111 entitats, entre les quals hi ha col·lectius ecologistes, veïnals, sindicals, educatius i culturals.

Les principals reivindicacions d'aquesta mobilització són l'accés a un habitatge digne, la fi de l'especulació immobiliària, la gentrificació i l'expulsió veïnal, la millora dels serveis públics, treballs decents i ben remunerats, la conservació i regeneració dels espais naturals, així com el respecte per la cultura i llengua pròpies.

stats