Societat 27/06/2024

Consulta a Sant Joan: val la pena gastar 6.000 euros en 10 minuts de focs artificials?

L'Ajuntament planteja que el poble decideixi si s’han de llançar focs artificials durant les festes patronals de finals del mes d’agost

Josep Maria Sastre
2 min
L’Ajuntament de Sant Joan ha llançat una consulta perquè el poble decideixi si s’han de fer focs artificials per les festes patronals.

Sant JoanL’Ajuntament de Sant Joan ha fet una consulta perquè el poble decideixi si s’han de llançar focs artificials durant les festes patronals de finals del mes d’agost. La pregunta de la consulta és concisa: Vols focs artificials per les festes? I l’argumentari n'apel·la la despesa econòmica: “Els focs artificials són habituals a les festes patronals de molts de pobles, com Sant Joan. Però també són cars: 600 segons (10 minuts) suposen 6000 euros de despesa. Consideram que el poble ha de poder decidir: mantenim els focs artificials? O invertim aquests doblers en altres actes festius?”.

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Sant Joan, Joan Català, ha explicat que “feim aquest plantejament perquè quan arriben les festes és una conversa i un debat de cada vegada més habitual, perquè la veritat és que són molt d’euros que en deu minuts es fonen i amb una velocitat que no es fonen en cap altre context de festes”.

Català apunta que, a banda del caire econòmic, també hi ha altres motius, com per exemple el risc d’incendi que “és una realitat"; de fet, l'any passat ja els varen haver de suspendre, de la mateixa manera que va passar a altres pobles, com Sineu.

Per altra banda, també apel·la al benestar animal, atès que moltes mascotes, sobretot els cans, pateixen estrès amb la pirotècnia i també a les persones que hi tenen fòbia. Poden votar aquesta mesura persones residents a partir de 16 anys. El vot serà presencial dia 2 de juliol, de 16.30 h a 20.00 h, i dia 4, de 16.30 h a 18.30 h, a l’Ajuntament de Sant Joan. En aquest sentit, el regidor apunta que el resultat de la consulta serà vinculant independentment de la participació, tot i que s’espera que sigui prou elevada.

stats